Asien Backpackertur Indien

Historiske Hampi og vandpjaskeri efter et halvt år

Det første mit øje rammer her i Hampi er en overvældende gammel tempelruin. Bygget som en kæmpet pyramide og fuld af de flotteste stenudskæringer. Det er også på grund af denne og 44 andre ruiner at vi er taget til Hampi. Stedet er et UNESCO site og en vigtig del af den Indiske historie.

“Rickshaw, yes mam? I have a good price” “where you go, man?”

Efter en 12 timers bustur til Hampi er kaos og et væld af ihærdige rickshaw drivers, der helt blokerer busudgangen, ikke lige hvad man kunne ønske sig. Men hvis de ikke var der, ville jeg omvendt blive bekymret for at buschaufføren havde forladt Indien i løbet af natten! Heldigvis har vi gratis afhentning til vores hotel. Det koster også hele 140kr pr nat, så selvfølgelig er der fuld drøn på luksusforholdene.

Hampi og den gamle hovedstad

Hampi ligger som et World Heritage Site med 45 overdådige ruiner fordelt over en 10 km radius. I 1400-1500 var Hampi hovedstaden i denne del af Indien. Denne hovedstad blev igennem århundreder udbygget til en af de smukkesere og mest overdådige i Indien. Hvis du har nydt synet af Angkor Wat i Cambodia, så vil du også nyde et par historiske og udforskende dage i Hampi.

 

Guesthouse Gopi bliver vi vel modtaget og får lov at tjekke ind selvom kl kun er otte om morgenen. Strøm er det ikke noget af indtil kl ti på grund af regnen i går. Den undskyldning har DSB dog endnu ikke brugt hjemme i Danmark!

De byder imellemtiden på lækker morgenmad på deres rooftop terrasse med udsigt til et af områdets flotteste hellige templer. Foruden de overdådige ruiner, der ligger som prikker rundt så langt vores øje rækker, er naturen her i Hampi også helt special. Gigantiske rund kampesten fylder landskabet og en flod bugter sig stille igennem det tørre landskab. Heldigvis fik de regn i går aftes – efter et halvt års tørke.

 

Badene indere og elefanter efter et halvt år med tørke

Efter næsten et halvt år uden disse våde fornøjelser, kunne vi se det halve af byen plaske og lege i floden. Også den hellige tempel-elefant kom ned til floden for at blive vasket. De lokale kvinder skrubber og skure tøj. Børn og livet er som vi ofte har lagt mærke til utrolig fornøjeligt, lokalt og livligt langs flodbredden i de tidlige og køligere morgentimer her i Indien.

Aber og friskpresset juice

Ovre på ruinerne hører vi nogle underlige lyde. Det viser sig at være et helt hold aber og papegøjer. De kan ikke blive enige om lejlighedfordelingen på ruinernes tage. Vi drikker det sidste af vores frisk pressede juice og masala te på hyggelige Guesthouse Gopi. Vi er nu reloaded til nye eventyr her i hellige UNESCO mærkede Hampi.

Selve ruinerne fra den gamle hovedstad Hampi strækker sig over 40 km2 overdådighed. De ligger rundt om det meste af byen i ruiner og gør stedet til et utroligt spændende ophold på turen rundet i Sydindien. Man kan levende forestille sig hvilken overdådighed, nyskabelse og prægtighed denne hovedstad har udstrålet i 1400 og 1500 tallet, da den var på sit højeste.

Lej cykler – udforsk ruinerne og den lokale by Kamalapura

Med risiko for at smelte væk, hvis du ankommer i de varmeste måneder (marts var rigelig varmt), så kan vi varmt anbefale at lege cykler. De koster omkring 10 DKK for en dag og et en perfekt måde til at udforske området på egen hånd. Bevæben dig selv med en god guidebog over området – Hampi Bazaar, byen vi boede i, har en hyggelig bogbutik. Ruinerne byder nemlig ikke på meget mere information end få skilte, der ofte kun står på hindu. Det var lækkert med vind i håret og vink til de lokale igennem bananplantager, da vi susede rundt og udforskede området i vores eget tempo. Turen går igennem flere flotte bananplantager, hvor man kan mærke dagligdagen gå sin stille gang.

Skal der optankes undervejs, så snup en kop masala te eller dal bhat i den lille meget lokale by Kamalapura. Her kan du også optanke rupuees i en af byens ATMs.

Men forvent underlige blikke og skæve smil. Os blegansigter er et underligt og sjælendt syn i den lokale by. Her går livet sin vante gang med oksekærre, der leverer grønt til byens lille marked, skolebørn på vej til skole og råbende sælgere der falbyder alt fra tindåser til masalate. Der er liv og farverige dage, som overalt i det lokale Indien.

Solnedgangstip på bjerget Matanga Hill

Har du mere liv i benene efter ruinudforskning, så drag op på Matanga Hill. Her kan du nyde solens sidste stråler, som falder på de uvirkelig smukke Hampi ruiner.


Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply