Singapore

Gæsteblogger: Med nattoget til Singapore

Ind med flyet og så toget sent om aftenen. Gik med vores rygsække ind langs floden, med byens lys og skyskrabere over hovedet. Da vi kom nærmere til vores hotel, viste det sig, at vi skulle bo på et af de mest centrale steder. I et af de få originale huse der står tilbage ved flodbredden, med udsigt til de forskellige skyskrabere og ud mod Singapore bugten. Både med lys kom sejlende på floden og folk sad og spiste eller nød en drink.

Hotellet er ret sjovt at bo i. En renovering i den gamle bygning betyder en ren labyrint af skæve gange og etager forskudt af hinanden. En kunstnerisk fotograf har udsmykket alle opholdsrum med billeder og tekster om frihedskæmpende asiatere, Maos glemte hær i Nepal samt Pakistan som ‘Mellemøstens tidligere Schweitz’. Noget vi aldrig har vidst om, da det aldrig har nået danske medier. Ser ud til vi er kommet på en rigtig dannelsesrejse!

For næste dag havde vi lagt de store planer om sightseeing. Vejret var rigtig fint med 30 gr. Men traditionen tro foretog vi os noget helt andet end planlagt. Det var jo mere spændende bare at gå over floden og tilfældigt rundt i byen. Gennem kvarterer i bedste kolonistil, strømlinede finanscenter bygninger og gennem højdedraget Fort Cannings park, hvor hele Singapores historie fortælles på plancher. Først var det Malayerne, så kinesiske og indiske købmænd, så portugisere og hollændere samt tilsidst Det britiske Ostindiske kompagni. Singapore har altid ligget strategisk godt for handel i hele Asien, ligesom der har været naturlige havnemuligheder.singapore.jpg

Vi gik videre til Botanisk have, som rummer den største samling af orkideer i verden. Især den kvindelige del af selskabet værdisatte det meget! Efter mere rundtur i byen, endte vi – selvfølgelig – i et elektronik center! Ja det er meget billigere her.20131027-173722.jpg

Vi fandt også ud af at denne by er meget anderledes end København. Det er ikke bare lige at krydse en gade i centrum. Flere steder er det slet ikke nogen fodgængerovergang, men istedet for et hegn! Istedet må man ned under i en fodgængertunnel. Og så tror man det blot er op på den anden side. Men nej! Til vores forundring endte vi istedet i et indkøbscenter på fem etager på størrelse med Fields, bare nede under jorden. I denne by foregår der kommerce overalt. Langt under jorden og hundredvis af etager op i luften.

Singapore gir indtrykket af en meget ren, grøn og meget reguleret by. Der er regler og bøder for rigtig meget. Ikke tabe noget papir eller tyggegummi ellers 5000 kr i bøde. Ikke spise eller drikke i toget ellers 3000 kr i bøde. Indsmugling af narkotika – dødsstraf! Det tror jeg vi afholder os fra. I alle biler er der videokameraer, der skal filme under kørslen. Hvis en bilist kører over for rødt eller gør andet ulovligt, sendes optagelse fra andre biler i nærheden til politiet, og så vanker der igen bøde! Uha – alle er Big brother her. Taxa chaufførerne synes det er alt for dyrt og overflødigt med den elektronik. Vi tør slet ikke fortælle om vores danske skatter – ingen vil kunne forstå det.

20131027-173751.jpg

 

20131027-173803.jpg

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

No Comments

Leave a Reply