Italien Kur&kultur Rejsevlog

REJSEVLOG: Forladt bjerglandsby blev en arkitektonisk hotelperle 

Rejsevlog fra vores eventyr i den genskabte bjerglandsby

Vejen svinger rundt om et skarpt hjørne og endnu et smukt landskab af solrige vinmarker, fårehold og et par små italienske azienda agricola’s ligger spredt i landskabet. Området er kendt for sin vin, som mange af bondemændene dyrker på skråningerne. Men det er ikke derfor vi er draget til denne del af Italiens Grønne hjerte – Umbrien.

En hotelperle for enden af vejen

Vi skal besøge Castello di Postagnino. I gamle dage lå der på den lille bjergskrænt for enden af bjergvejen en traditionel lille italiensk bjerglandsby. Men tiderne skiftede. Grin, diskussioner og familiefrokoster forsvandt fra den lille by. Bjerglandsbyen lå forladt i mange år, indtil en italiensk arkitekt opkøbte hele byen af ruiner fra de individuelle landsbybeboere. Flere af de tidligere beboere fandt han i USA, hvor de var immigreret til efter hårde år i Italien. Han istandsatte stedet og forvandlede hele den gamle italienske bjerglandsby til et helt stort unikt hotel. Han genskabte glæden og stemningen i de gamle gader. Sådan ynder de ansatte med et smil om munden  at fortælle om deres lille italienske hideaway hotelperle.

Bo i den gamle skole

Alle bygninger er sat i stand, så du kan bo i købmandens gamle hus eller byens skole. Midt i byen ligger også en gammel istandsat kirke, der stemningsfyldt ringer landbyen og dalen op flere gange om dagen.

Værelserne – eller byhusene- ligner langt fra de gamle primitive huse, de engang var. Arkitektoniske strøg og moderne behov har forandret husene til hyggelige, smukke og overdådige lejligheder. Deres historie vingesus, gør dem til en fornøjelse at udforske og opholde sig i. I byen/hotellet findes også en udendørs swimmingpool med spa område, flere lokale udstillinger af lokale kunstnere, en bar, to restauranter, spillerum og et bibliotek.

For dem, som har forelsket sig denne hotelperle, historien og stilheden, er det muligt at købe byhusene som private boliger. I byen/hotellet bor folk fra hele verden. De samles allesammen i sommermånederne, når Castello di Postignano holder foredrag, kurser og en festival; alle med omdrejningspunkt i kunst, livsnydelse og velvære.

Stilhed, bjerg idyl og mad med sjæl

Castello di Postignano har ikke bare en speciel fortid, den har også en interessant nutid. På stedet sættes der fokus på velvære og fordybelse. Afslapning, naturen og maden er i højsædet her. Lokale råvarer og vine hentes til stedet og indgår som vigtige dele i køkkenet. Chefkokken Maria (på fotoet i midten) sætter en ære i at forvandle lokale råvarer til moderne italienske specialiteter.

Ud over madens italienske gourmet islæt, så er selve hotellets beliggenhed ligeledes med til at sætte stemnings-dagordenen. Hotellet ligger i den smukkeste dal med udsigt til et frodigt bjerglandskab og små italienske bondegårde. Et utal af vandrestier og cykelruter giver os god mulighed for at opleve landskabet og nyde stilheden midt i Umbriens bjergkæde.

Efter et par skønne dage, hvor sjæl og krop er blevet plejet på bedste afslappende manér, vinker vi farvel til de ansatte. Flere af dem bor selv i husene på hotellet. Her er man ikke ansat og hotelgæst, her er man en lille fælles familie.

Det er med vemod at vi må sige farvel til den gamle landsby, hvor liv og stemning atter er kommet tilbage til en en forhenværende øde og forladte by.

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Camilla 29. januar 2018 at 16:07

    Hvor er det bare et spændende hotel med en helt særlig historie. Jeg er vild med, at personalet så mange steder i Italien er så gode til at få en til at føle sig rigtig velkommen på hotellet (: Hvor må det have været en fantastisk oplevelse at bo her!

    • Reply Katrine Dybkjær 4. februar 2018 at 21:26

      Hej Camilla,
      Det var det også. Elsker at opsnuse de små hemmelige perler, hvor man ikke bare bor i Ikea helvede og er et turistnummer i mængden:)

    Leave a Reply