Asien Backpackertur Nepal Vandreferie

1. del: Vores livs vandreeventyr i Himalaya bjergene!

 


Rejseminder fra en tidligere backpackertur til Nepal. Dette afsnit er første del om vores livs vandreeventyr i Himalaya bjergkæden!


outnabout-nepal-himalaya11

Nepal og Himalaya bjergkæden har længe trukket i os. Da chancen bød sig, drog vi afsted på vores livs hiks i et af Nepals mindre turistede områder. Tre vandreruter lagde vi sammen på vores 14 dages hike. Vi skulle hike både Langtang-, Gosainkunda-, og Helambu-trekket i Himalayas magiske omgivelser!

Den 13. maj tog vi afsted. Vi trængte til at rykke vores grænser og gennemføre et Himalaya trek!

De første timer skulle vise sig at blive nogle af de mest tænderudtrækkende på hele turen -busturen!! Hvorfor er det altid transporten og ikke selve adventuresporten, der dræber adventurefolk som os?? Vi trængte til at få brugt vores ben, komme væk fra alt larm og drage opad. Bare lytte til stilhed og fuglesang – og så skulle vi lige trækkes med et mareridt (og en eksplosiv oplevelse) af en bustur. Typisk.

 • For det første varede den i ti timer.
 • For det andet viste vejen sig at være én stor bunke huler og 9.5 timer var ren hårnålesving af den værste kaliber.
 • For det tredje blev vores bagage smidt op på taget af bussen. Ikke umiddelbart så slemt troede vi, selvom det begyndte at regne og det hele blev drivende vådt. Men det viste sig at taget blev brugt af de lokale, der ikke ville betale for en busbillet. De hopper op og sætter sig godt til rette på hvad end der ligger deroppe. Vores tasker! Vi fik senere af vide af en rejsende, at vi havde været mere end heldige, at vi ikke skulle starte vores vandretur uden NOGET SOM HELT!

Men endnu engang tror jeg vandreguden holdt hånden over os. Både vi, taskerne og bussen kom (nogenlunde) uskadte til bjerglandsbyen Dunche. Reserve-nudlerne var smuldret helt væk og solcremen var blevet mast ud i Laus taske efter den havde ageret nepalesisk sofa, men det må betragtes som krigsomkostninger, når verden skal erobres!

outnabout-nepal-himalaya4

outnabout-nepal-himalaya59

Fest i den nepalesiske bjerglandsby Dunche

Om aftenen var der lokal festival i bjerglandsbyen Dunche. Vi har de eneste rejsende med til festen! Ingen kunne engelsk , så vi fandt aldrig ud af hvad de fejrede, men det var noget af en fest! De lokale havde anskaffet sig et bundt piv-falsk syngende lokale kvinder til at underholde på scenen. Der var smil og glade dage i den lille bjerglandsby. Til børnene var der sat et pariserhjul op. Nu skal man ikke forestille sig Tivolis kendte farvestrålende, EU godkendte udgave. Det ville være ligesom at sammenligne en tysk solbrændt charterferie med Dubais syv stjernede laksefarvede hotel.

Det nærmest hånddrevne pariserhjul osede og forurenede så meget, at vi blev bange for at være kørt forkert og havnet i Tokyo! Frisk luft hvor er du? Nu har vi lige brugt ti bumlende timer på at finde dig!

outnabout-nepal-himalaya

outnabout-nepal-himalaya2

outnabout-nepal-himalaya44

outnabout-nepal-himalaya3

outnabout-nepal-himalaya57

outnabout-nepal-himalaya9

outnabout-nepal-himalaya10

Vandretur i Himalaya bjergkæden

De næste 14 dage fik vi vores portion af frisk luft og den form for natur, der minder én om hvor fantastisk og stor verden er!  Tre vandreruter satte vi sammen for at kunne gennemføre vores livs hike i Himalayas magiske omgivelser.

Vandrestierne var så små og stejle, at ikke engang de asiatisk-importerede scootere kunne få deres hjul herop. Hvilket siger mere om stiens tilstand end asiaternes kvalifikationer på det område, må jeg huske at tilføje.

Vi vandrede igennem den flotteste natur, man kan forestille sig. Lige fra lysegrønne forårsfriske skove til store solbeskinnede græsenge med yak køer, der gik og nød det nepalesiske bjergliv. Vi kom igennem små landsbyer med kvinder i lokale farvestrålende klædedragter og barfodede børn, der rendte rundt uden aldrig at have hørt ordet skole. Enlige majestætiske templer passerede vi også på vores vej. De stod og strakte sig med deres nepalesiske bedeflag i alverdens farver lystigt blafrede i vinden.

outnabout-nepal-himalaya31

outnabout-nepal-himalaya18

outnabout-nepal-himalaya24

outnabout-nepal-himalaya56

Resten af vores livs Himalaya eventyr må du vente i spænding på til næste del af rejseberetningen udkommer her på OUT’N’ABOUT. 

Hvornår skal man rejse?

Vi rejste afsted i maj. Det er lavsæson på den tid af året, så man får vandreruten næsten helt for sig selv. Vejret var fint, men selvfølgelig er det lidt mere ustadigt i lavsæsonen. Med manglen af turister gør er var det meget attraktivt for to globetrotter som os at tage afsted på det tidspunkt. Vi havde stadig korte bukser på i Kathmandu og de lokale teahouses for os selv på det meste af turen.

Outdoor shopping i Kathmandu

Mangler du en sovepose, vandrestøvler eller tøj til turen, så frygt ikke. Kathmandu er adventure-folkets mekka. Du kan købe alt i Thamel området i Kathmandu!

Følg vores eventyr på Instagram og Facebook

outnabout-nepal-himalaya45

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Laura 7. januar 2017 at 12:23

  Ej hvor lyder det som en kæmpe oplevelse! Det må godt nok være fedt bare at skulle gå og ikke tænke på notifikationer, mails og andet online og i stedet bare koble helt af og være tæt på naturen. Glæder mig til at læse næste del af jeres hike! (Også selvom det frister mere end hvad godt er 🙈 )

  • Reply Katrine Dybkjær 7. januar 2017 at 12:27

   Ha Laura, jeg ved du kan klare rejsefristelserne.. ellers ligger Nepal stadig og venter, jeg er sikker på landet er klar på endnu et eventyrlystent par som jer! Håber I får en masse skønne rejseoplevelser i det nye år!

 • Reply Nikoline 7. januar 2017 at 12:33

  Det lyder vildt!!!! Flotte, flotte billeder. Jeg glæder mig til at læse næste afsnit 😉

  • Reply Katrine Dybkjær 7. januar 2017 at 12:34

   Tak søde Nikoline. Ja hvis jeg skal sneak peake lidt som handler det om nepalesisk kærlighed og et 4600 m højt pas!:) Så må du vente i spænding på resten;)

 • Reply Camilla 8. januar 2017 at 13:47

  Hvor ser det bare ud til at have været en helt fantastisk oplevelse. Tag for tagget 😛 Nu får jeg bare endnu mere lyst til at besøge Nepal! Jeg glæder mig til at læse næste afsnit (:
  Camilla | http://cammi.dk

  • Reply Katrine Dybkjær 8. januar 2017 at 19:07

   Hej Camilla,
   Ja tænkte jeg lige ville lokke dig med lidt inspiration. Kan kun varmt anbefale landet, hvis du får muligvis for at drage på eventyr i det nye år:)!

 • Reply Camilla 12. januar 2018 at 09:52

  Hvad var jeres erfaringer med dis og tåge, når i rejser på den tid af året?
  Flotte billeder, dejligt indlæg. 🙂

  • Reply Katrine Dybkjær 28. januar 2018 at 17:40

   Hej Camilla,
   Vi skulle over et enkelt pas, hvor man skulle passe det med tåge. Den kom nemlig hver dag op af eftermiddagen, så kan skulle gå tidligt. Vi snakkede med lokale and andre vandrere og blev opdateret på den måde.

   Men vi oplevede kun tåge ved det ene pas.
   Og resten af turen var fantastisk! Kan rigtig godt anbefale at tage denne tur istedet for de mere turistede:)

 • Reply Heaven Himalaya 26. juli 2021 at 03:45

  Beautiful photos taken back in 2017. The village in Dhunche is still same and offers a great view.

 • Reply Hikingbees 26. december 2022 at 09:08

  Glad that you enjoyed your stay in Nepal and shared your wonderful experience.

 • Reply Glorious Himalaya 15. juni 2023 at 10:38

  Thanks for the great blog about your Langtang gosaikunda trek. Do you know, the road to the Syabrubesi is still in bad condition as before?

 • Leave a Reply