Grønland Guides & tips Vandreferie

Tips: Gør dig klar til at vandre ud i den rene vildmark – uden stier!

Udpluk fra vandreturen 2014 til Sydgrønland. Læs mere om turen HER.

Som de måske lidt naive danskere vi er havde vi regnet med at en markeret rute på vores vandrekort ville betyde en sti eller i det mindste nogle mærker man kunne følge i den virkelige verden. Det startede ellers så godt ud med en sti og så røde mærker over det første bjerg. Men så pludselig forsvandt de røde mærker og vi var efterladt alene i vildmarken.

vildmarkstur

IMG_2676

IMG_2657

Hvad gør man når man vandrer ud i den rene vildmark?

Så er det ellers frem med kort, kompas og de store støvler, der kunne trampe krat ned, gå igennem mudder og balancere på rullesten. Alt sammen på vej op eller ned af et fjeld. Faktisk utroligt at man overhovedet fandt så stort et stykke flat land at de kunne bygge en lufthavn på det, når jeg tænker over det.

Fårene hjalp lidt til, da vi nogle gange kunne følge små stier som de havde lavet – men deres ben er meget smallere end et par af vores kæmpe vandrestøvler, så det var lidt ligesom at gå på line med tungen lige i munden og det ene ben lige foran det andet.

Men sådan er det jo at være på rigtig ekspedition i Grønland og vi nød det hele flokken. Og så friheden. Friheden til at kunne gå hvor man ville og slå telt op hvor man ville. Et godt råd til dig – hold humøret oppe og husk kort & kompas (og hvordan man bruger det!)

IMG_2692

Slå lejr i frihden!

Vejret var ikke med os, så vi nødcampede på en forholdsvis lige plet. Da vi vågnede næste morgen og lynede teltdyen op mødte der os et fantastisk syn, som vi nød fra vores soveposer. Vi havde slået lejr med den flotteste udsigt til fjorden fyldt med kæmpe isbjerge og skønne grønne fjelde på den anden side af fjorden.

Tranqiaen, vores stormkøkken blev tændt op, og vi nød stilheden, en stigende følelse af den føromtalte frihed kom der snigende ind på os allesammen og solen der endelig tittede frem og tørrede vores tøj mens vi spiste havregrød.

Et par vildeheste kom endda forbi og fuldendte en herlig morgen.

Det blev en herlig vandredag.

Det er en af fordelene ved at vandre ud i den vilde natur – overraskelser, friheden og stilheden. Vær ikke bange for at tage afsted udenfor stien – men husk at forbered dig, så du ikke farer vild, det er nemlig ikke sjovt i den øde vildmark!

IMG_3583

IMG_2771

IMG_2671

IMG_2639

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply