Dubai Guides & tips

Tips: de lokale gemmesteder i Dubai

Dubai er mere end bare stormagasiner og verdens største akvarium. Der findes også meget historie og lokal liv, der pynter på alt metallet og sandet fra ørkenen. Personligt er jeg mere vild med at opleve de lokales egne perler end at følge i turisternes fodspor.

Så her er et par tips til af finde og udforske de lokales Dubai.

20130703-201938.jpg

Vi tog den anden vej med metroen end mange af de andre tursiter – og oplevede  den mere traditionelle del af Dubai, vi skulle på souq tur.

Souq – markedsplads i ægte Aladdin stil

Souq, sådan hedder deres oprindelige markeder hvor sælgerne står og på en basar lignende overdækket gade og sælger guld, krydderier eller tøj – alt efter hvilken baser man er havnet på. Og det er virkelig et lykketræf hvilken en souq man lander på, for skiltene der viser vej står på arabisk!

Det var en varm dag, termomeret viste over 50 grader, så grundet dehydrering og varmladhed blev der ikke shoppet så meget. Det er ikke lige i sådan en varme man orker at prutte om prisen med en arabisk (!) talende ophidset sælger om et tørklæde som man ved ikke er de 500 diram, svarende til 800 kroner, værd. Især ikke når man lige har været på færge tur over Dubais kanal kaldet Creeken for to kroner! Men sjovt var det at gå rundt, som om man var havnet lidt i Aladdins eventyr.

dubai-bazar

IMG_7493

IMG_7477

IMG_7479

 

IMG_7527

Dubai museum – sådan opstod Dubai

I middagsheden var vi så heldige over at støde på Dubais musem, der ligger et er gammel fort i indsejlingen til havnen. Mere bevidste om skygge ind om hvad der var på museet drog vi på kulturel tur i fortets dyb.

Museet viste sig (heldigvis, for vi havde ikke kræfter til at bevæge os udenfor i den hede) at være meget interessant. Det handlede om Dubai før i tiden, hvordan det i gamle dage var tilholdssted for nomader og senere blev tilholdssted for fiskere og perledykkerer. Det var lidt sjovt at grave sig ned under Dubais prangende indkøbscentre og luksuriøse hoteller og lærer mere om Dubai som travl handelsby med souqs, kameler og handlende, der i gamle dage brugte byen som port til mellemøsten.

Dubai Fountains

Om aftenen drog vi tilbage til stormagasinerne. Men vi gik dog ikke indenfor! Vi skulle nemlig opleve Dubai Fountains, som er et fantastisk flot vandshow med musik der spiller i takt til vandet, som vi havde fået anbefalet af en lokal – så selvom der var en del tursiter med kameraer, så tæller det stadig med i min lokale guide.


  IMG_7548

vandshow-dubai

Jeg fandt dog aldrig ud af hvor man kan hæve en guldbarer i en automat! – det må blive næste gang, så er der også noget at komme tilbage til!

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply