Marokko Storbyferie

REJSEVLOG | Marokko #4: Taroudant // lokal marrokansk charme

Mellemøstligt eventyrs-drys fylder rejsebloggen OUT’N’ABOUT fra vores rejse til Marokko. I denne rejsevlog udforsker vi Taroudant og dens historiske borgmur – med hemmelig hoteller bygget ind i muren. 1001 nats eventyr er vakt til live igen!

REJSEVLOG om vores eventyr i Marokko

Middelalderbyen Taroudant med autentisk charme og lokal liv

Byen Taroudant har været kendt siden middelalderen. Byens position gjorde den til en vigtig handelsby mellem Marrokko og Sudan. Byen er en af de ældste byer i landet og har været hovedstaden i tidernes morgen. Byens borgmur er en af de mest velbevarede i Marokko. Byen er mere autentisk end Agadir og byens puls virker lokal.

Marrokansk oase på Palais Salam

Flere steder er der opført hoteller med grønne oaser direkte ind i borgmuren. Vi var selv så heldige at besøge en af disse marrokanske oaser, der lå midt i borgmuren. Palais Salam var en marokansk charmebombe, som Aladdin ville have elsker lige så meget som os! Et skønt udflugtsted at tage på indkøb i souqen eller hvile sig på et af byen/borgmurens hoteller – med pool og grønne Aladin oaser.

Aladdins kulisser i Taroudant souken

Der er vibrationer og dufte i luften, som der kun kan være på en markedsplads. Denne gang er det i Taroudants souk (markedsplads), hvor handlede grinende råber og forhandler om de lokales mandariner, appelsiner, fisk, tæpper, tandpasta, sko og krydderier. Det er som at træde ind i en kulisse til Aladdin. Kulissen bliver fint akkompagneret med et bombeindtryk af farver og dufte. Den stemning finder man bare ikke i Danmark! Det er fantastisk med myldret. Kaosset er en tydelig del af den marokkanske kultur.

I indgangen står en smilende marokkaner og vifter med armene. Rundt om ham står flere lokale og drikker hans friskpressede granatæble juice. Har vi lyst til at købe et glas til 15 DRM (svarer til 10 DKK). 10 DKK for et skud friskpresset sundhed, jo tak! Senere bliver vi inviteret ind for at prøve frisklavede berber te i en krydderi bod. Vi forstod ikke helt deres engelsk-marokkanske-tegnsprog. Men teen smagte fantastisk – og indeholdt i hvert fald mynte og et væld af andre lokale krydderier. Vores ”vært” snakkede lystigt  i et kvarter om alle hans krydderier og hvordan man brugte det ene til dårlig mave og et andet til at stoppe ens snorken. Pludselig kom han i tanke om, at han jo var sælger og spurgte om vi ville have en pakke te med. Efter en god omgang forhandling, drog vi (læs jeg – Lau drikker kun te, når han er syg) afsted en oplevelse rigere og en masser krydderier vi stadig ikke helt aner hvad er.

Souken holder åbent hver dag, undtagen mandag, fra solopgang til solnedgang. Dette er stedet for lokale indtryk, stemning, frisk frugt og marokkanske håndværk.


Marokkanske te traditioner

Vi faldt aldrig helt ud af hvad der var i de teposer, vi havde købt i souken. Tilbage på hotellet spurgte vi om deres opskrift på Marokkansk te, så vi kunne brugte vores nyindkøbte urtegodter. Her kommer Atlantic Palace’s ”hemmelige” opskrift på lækker krydderifyldt berber te:

  • 1 glas fyldt med frisk mynte (også gerne flere andre urter)
  • Ca. 5-6 sukkerknalder
  • Evt. grøn te
  • Evt. citron

Marokkansk te er et helt show i sig selv, den skal laves og hældes op på bestemt maner. Teen er blevet et symbol på ikke bare på det marokkanske køkken, men også på den marokkanske kultur og gæstfrihed. Og det er et must, når man besøger disse kanter!

Og husk at holde tekanden højt i vejret, når du hælde selv, det giver luft til teen – jep argumentet er det samme som med en god vin – og det er sjovere for os der skal kigge på at du hælder!


Find tidligere indlæg i Marokko serien her


Vi var inviteret af Marokkoeksperten og Moroccan National Tourist Office. Holdningerne står vi selv indefor og indholdet er selvfølgelig vores egne strikkerier. Tak fordi I støtter dem, som gør det muligt for os at lave det vi elsker. 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply