Gæsteskribent Storbyferie

De 5 skønneste steder i Hamborg

hamburg

Hamborg er altid et besøg værd, uanset om det er sommer eller vinter. Man kan kombinere en shopping-tur med sightseeing i Tysklands spændende andenstørste by. En fordel er Hamborgs beliggenhed. Fra den dansk-tyske grænse tager det ikke engang 2 timer i bilen at komme til Hamborg. Derudover er der også gode togforbindelser og en flyvetur fra Kastrup til Hamborg varer kun 50 minutter.

Ikke uden grund er Hamborg en meget populær destination blandt danske turister. Når jeg er i Hamborgs indre by, støder jeg altid ind i danskere og alle, som jeg har snakket med, er begejstret over hansestaden. Det er jeg også og netop derfor vil jeg præsentere mine personlige favoritter, de 5 skønneste steder i Hamborg samt en mad-eller baranbefaling til hvert sted.

 1. Altonaer Balkon

Beliggende i Ottensen, som er hjertet af Altona finder man en park, der kaldes Altonaer Balkon (Balkon er det tyske ord for altan). Det specielle ved parken er den fantastiske udsigt, som man kan nyde herfra. Man kan se floden Elben, en stor del af havnen, samt den imponerende Köhlbrandbrücke, Hamborgs største bro.

Et godt spisested, som jeg anbefaler og der ligger tæt på Altonaer Balkon, er den tyrkiske Restaurant ”Köz Urfa“. Restauranten ligger lige ved siden af banegården og byder på velsmagende tyrkisk mad. Dette sted er et slaraffenland for enhver kødelsker. Det er en god idé at kombinere restauranten med en tur til Altonaer Balkon – man trænger nemlig til en gåtur efter sådan et måltid, fordi portionerne er store.

Er vejret godt og man har lyst til en lidt længere gåtur, så kan man også gå til Elbstrand. På vejen kommer man forbi Altonaer Balkon, så begge steder kan kombineres uden omveje.

 1. Elbstrand

Hvis man antager at Hamborg ikke har en strand, fordi Hamborg ikke ligger ved havet, så tager man fejl. Tværtimod, Hamborg har nemlig en strand, og den hører til et af de populæreste udflugtssteder. Fra Altonaer Balkon tager en gåtur hertil omkring 15 minutter, men jeg kan også anbefale at stige ombord på en færge (linje 62) ved Landungsbrücken og tage til stationen Neumühlen/Övelgönne. Med en endagsbillet til Hamborgs offentlige transport er færgerne også inkluderet i prisen. På en varm sommerdag er det behageligste transportmiddel i hvert fald færgen, hvor man får en masse frisk luft og har en dejlig udsigt over Hamborgs havn, når man står på dækket.

Trænger man til en forfriskelse, så er baren Strandperle det rigtige sted. Her kan man få is, kaffe og forskellige kolde drikkevarer. Til de sultne serveres der også varm mad her. Ligesom ved Altonaer Balkon, er udsigten her vidunderlig. Man kan sidde med fødderne i sandet, nyde en dejlig kold forfriskelse og se gigantiske containerskibe passere på deres vej ind i Hamborgs havn.

 1. Park Fiction

Det er ingen overraskelse, hvis jeg fortæller at man også har en fantastisk udsigt fra mit næste yndlingssted, Park Fiction. Betegnelsen ”Park” er, som navnet allerede antyder, fiktion. Her finder man blot nogle mindre græsplæner, som er omgivet af store palmer, som er lavet af stål. Park Fiction er let at nå til fods fra Landungsbrücken (ca. 12 minutter) og Altonaer Balkon (15 minutter). Her er det dejligt at se på solnedgangen, passerende skibe og nyde en forfriskende øl, som man kan købe billigt i en af de nærliggende kiosker, inden man tager til den tætliggende Reeperbahn, for at opleve det hamborgske natteliv. Park Fiction er et sted, hvor mange hamborgere selv tager hen for at mødes til en fyraftensøl.

Mit yndlingsspisested, burgerrestauranten ”The Bird” ligger kun 2 minutter til fods fra Park Fiction på St. Pauli. Her serveres blandt andet super lækre burgere, der serveres sammen med selvlavede fritter. Stedet er velbesøgt og det er altid en god idé at bestille et bord i god tid, inden man tager derhen.

 1. Alster

En gåtur langs Alsteren kan jeg anbefale på det varmeste. Når man er på shopping-tur i indre byen, er man ikke langt væk fra Alsteren. For eksempel ligger Jungfernstieg direkte ved Binnenalster, den indre del af Alsteren. Har man behov for at falde lidt til ro, så kan man forlade centrummet og kombinere dette med en hyggelig gåtur, eller en cykeltur langs Außenalsteren. I Hamborg er det meget nemt at låne en cykel. Jeg anbefaler ”Stadtrad”. Første gang koster kun 5€, det er gratis at cykle i 30 minutter og en person kan låne 2 cykler. Min yndlingsdel af Außenalsteren er den del, der er ved Eduard-Rhein Ufer. Fra denne bred kan man se Jungfernstieg og Hamborgs skyline. I omgivelsen kan man opdage imponerende villaer. Dette kvarter er nemlig en populær bopæl blandt de velsituerede indbyggere.

For kort tid siden har jeg fundet den autentiske japanske restaurant ”Akari”. Det første man opdager er at restauranten ikke har et væld af forskellige retter, som man kan vælge mellem. Dog har restauranten har specialiseret sig på udvalgte japanske retter – og de smager fremragende. Jeg anbefaler deres ret med oksekød, der skæres i tynde skiver og serveres med salat og en pikant sovs. Retten er absolut lækker.

 1. Planten un Blomen

Planten un Blomen (planter og blomster på nedertysk) er en stor urban park i Hamborg, der strækker sig over flere dele af Hamborg. I perioden fra maj til oktober kan man se en springvandsshow med stemningsfuld belysning og musik om aftenen. Både entréen og showet er helt gratis. Det er en god idé at være der lidt inden showet starter og tage et picknicktæppe med til at sidde på. Derudover er der også koncerter og teater for børn om sommeren.

Et godt og nærved liggende spisested er burgerrestauranten ”Dulf’s Burger“. Restauranten er lige flyttet til Karoviertel, nabokvarteret af Sternschanze. Her serveres rigtig gode burgere. Det specielle er at man selv kan bestemme alle ingredienser og mængderne. Her kan man være helt kreativ og sammenstille en egen og helt unik burger, ligesom man gerne vil have den.

Dette gæsteindlæg er skrevet af den 24 årige rejseentusiast Jan Christoph, som er vokset op i København og Hamborg. I Hamborg har han boet i mere end 10 år. I dette indlæg lukker Jan op for nogle af sine absolutte ynglingssteder i Hamborg. Til daglig arbejder Jan for sprogportalen bab.la

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johannes Drewniok 17. januar 2017 at 17:13

  Must see på Rejsen: Den nye Elbphilharmonie der blev indviet i januar 🙂

  • Reply Katrine Dybkjær 29. januar 2017 at 16:57

   Tak for tippet Johannes!!:)

 • Reply Johann 19. april 2017 at 11:10

  Dejligt indlæg. Det skal helt sikkert prøves næste gang.

  • Reply Katrine Dybkjær 20. april 2017 at 15:57

   Hej Johann, det er jeg glad for at høre. Ja det er jo kun en weekendtur væk!

  Leave a Reply