Mallorca Spanien Storbyferie

Guide: Palma de Mallorca

guide-palma-de-mallorca-outnabout

 Palma de Mallorca er en undervurderet by! De fleste der lander på ferieparadisets ø vender snuden direkte imod das, strand og vand ved Alcudia- eller Pollencabugten.

Men øens pulserende hjerte kan også i den grad byde på feriestemning! Her kan du få byliv med et tvist af tapasretter og krogede middelaldergader – og så ligger byen også tæt på havn og strand.

Her kommer mine forslag til must-do aktiviteter i denne gamle idylliske middelalderby:

Krogede gader og middelalderstemning

Udforsk byens virvar af krogede, stenbelagte middelaldergader. Det vrimler med hyggelige torvepladser, palatioer og vasketøj på balkonerne.

palma-de-mallorca-outnabout

palma-da-mallorca-aften-outnabout

palma-outnabout

Tapas og vin på bordet

Slå dig ned på en af byens utallige stemningsfyldte tapasbarer – gerne med et glas hvidvin i hånden. Jeg kan varmt anbefale deres dadler med bacon, spanske omelet og blæksputte!

Las Faroles

c/ Morrey 3

07001 Palma de Mallorca

tapa-palma-outnabout

tapas1-palma-outnabout

tapas-bord-palma-outnabout

Byens markeder

Oplev den pulserende markedsstemning på mad- og delikatessemarkederne. De hyggeligste to er St. Catalina og Oliver. Der er liv og glade dage her på markederne, hvor de lokale hamdler ind til aftensmaden eller nyder en tapas og en øl ved de små  boder.

marked-palma-outnabout

markedshal-palma-outnabout

Appelsintog til Sollér

Tag appelsintoget til Sollér. Det kan gøres som en dagstur og er helt klart et besøg værd – både for turen skyld og for den chamerende by du finder for enden af sporerne.

outnabout-valldemossa2

Bo billigt, hyggeligt og centralt

Selv boede vi hos Charlotte og Dario. De har lige startet et af byens første hostels op, der ligger med katedralen som nabo. Der er tagterasse og om morgenen serverer de morgenmad med æg, kaffe, juice og brød. Stemningen er hyggelig og man får både smil, hjemlighed og værelser med balkoner for pengene.

Prisen er omkring 200 kr pr person, så jeg vil vove pelsen og sige at alle kan være med her!

Pura Vida Hostel

Calle Sant Sebastia

07002 Palma da Mallorca

mallorca-livsstil-outnabout

palma-light-outnabout

hostel-palma-outnabout

hostel-mallorca-outnabout

 

Æfte mallorkansk gade med sjæl og mad

Tæt på markedet St. Catalina ligger gaden Carter d’Annibal. Her holder stemningsfyldte cafeer og tapasbarer til. Det er et oplagt sted at søge tilflugt, når maven knurrer og måltidet skal nydes i skyggen af træer, farverige lokale huse og mallorkanske tapasbarer.

tapas-mallorca-outnabout

Katedralen – byens hjerte

Tæt på havnen ligger Catadral de Santa Marié de Palma de Mallorca. Den er bygget i 1229 og tårner i dag op over hele byen med sit gotiske høje tårn. Der ligger også en hyggelig have rundt om katedralen og det er nemt at komme ned til havnen fra katedralen eller på sin videre færd rundt i hyggelige palma.

Plaza Almoina

07001 Palma de Mallorca

katedral-palma-outnabout

have-katedral-outnabout

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Helle 12. oktober 2015 at 20:01

    Og hertil kommer at det er en yderst lækker shoppe-by…….

  • Leave a Reply