Mallorca Sejlerferie Spanien

Introduktion til solskinsøen Mallorca

Mallorca lokale

Et ægte paradis af en ø ligger placeret her i Middelhavet halvvejs mellem Europa og Afrika.

Mallorca er en del af øgruppen, Les Balearides. Navnet stammer fra de frygtindgydende fortidskæmpere på øen, stenkasterne. De var vidt berømte og berygtede for deres evner med stenslyngen.

På denne herlige ø i Middelhavet findes der alt hvad hjertet kan begære – og lidt til.
Figen-, appelsin-, og mandeltræer kaster deres blomster og frugter på hele øen mens får, geder og æsler lunter rundt i skyggen. På vestkysten skyder en bjergkæde op med stejle røde bjerge og snørklede bjergveje på, et rent mekka for de køresyge.

Og så solen altid skinner lidt mere på Mallorca med deres 300 solskinsdage om året. Det kaster dog mere end blot gode afgrøder af sig. Igennem tiden er både fønikere, romere, mauere, cataloniere og nu turisterne blevet tiltrukket af (og har besat) på den dejlig solskinsfyldte ø.

Langt størstedelen af den Mallorcanske økonomi bliver skabt i samarbejde med speedos og solhatte ejere, der har pakket tasken og deres blege hud ned, for at tage del i solglæden.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

foto 1-3

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uheldige sønner og glade Spies gæster

I gamle dage, da Mallorca var plaget af pirateri, var det de yngste og mest uheldige sønner, der fik jordene længst ude mod vandet. Lykken vendte dog for disse sønner, da turisterne og Spies rejser begyndte at invadere øen istedet. Idag er kvadratmeterne ved vandet mange millioner værd og kun mennesker med penge på kistebunden kan få udsigt over Middelhavet. Eller man kan sejle rundt i sejlbåd om øen, som vi gjorde og få første parket til havets azurblå 30 grader varme vand.

I sommerperioderne er lufthavnen den mest befærdede i hele Europa og mange turistbusser kører dagligt i pendulfart for at fragte turister til deres endelige destination: sol, strand og sangria. Fra Berlin kan man få flybilletter helt ned itl 300 kroner, så man forstår jo godt hvorfor de kommer farende!

foto 4-2

Et alternativ til turiststrandene

Man skal dog ikke langt fra de populære “tysker”-badestrande, før man igen fornemmer den dovne, fredfyldte og autentiske ro fra de lokale. Her går tiden ikke så stærkt og siesta lever også på denne spanske ø i bedste stil.
Og så er der naturen, et ren paradis af grønne, røde og blå farver med bjerge, marker og duftene blomster.

Lej en cykel, en bil, en sejlbåd eller tag på vandretur ind i landet, hvor landbruget med oliven- og appelsinlunde stadig fylder en stor del af landskabet. Der findes også mange skønne historiske byer i bjergene på vestkysten såsom Sollér, Valdemossa og Deia, hvor stenhusene, blomsterkasserne og de smalle gader skaber en ægte Mallorkansk stemning.

Tag på vandretur over Mallorcas bjergkæde

GR221 er en vandrerute, som tager dig igennem vestkystens bakkede perler. Man kan sove i refugier, vandrehjem, undervejs. Disse er ofte skønne nedlagte klostre eller fåreholdersteder. Især Lluc klosteret er en overnatning værd, med den sorte hellige Madonna, klosterhaven og de majestætiske bygninger. Jeg vil dog advare imod ethvert forsøg på at vandre afsted i sommer månederne, hvor temperaturen nemt kan snige sig op på et par og 30 grader. Denne rute skal opleves i de mere kølige (omkring 20 grader) forårs og efterårsmåneder, hvor også naturen fremstår mere grøn, frodig og knejsede i de mildere temperaturer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Helle 9. november 2014 at 12:47

    Åh får helt trang til at gense øen……

  • Leave a Reply