Mallorca Sejlerferie Spanien

Hvorfor tage på sejlerferie til Mallorca?

sejlerferie-mallorca1

Selv elsker jeg at tage til Mallorca på sejlerferie. Øen har så meget og man kan opleve alle dens rigdomme på en anderledes og meget mindre “turistet” måde. Du skal ikke kæmpe om pladsen ved vandet og du kan opleve dele af øen, som turisterne ikke kan komme forbi. Og der er jo en grund til at øen er så populær blandt os frysende nordmænd – vejret er fantastisk dejligt i største dele af året!

Hvem er sådan en ferie for?

Jeg ved godt at du måske ikke forbinder sejlerferie med danskernes favoritferiedestination, Mallorca. Når det er sagt, så er Mallorca et rigtig dejligt og sejlervenligt område – et godt sted for nybegynderen uden skær og farlige have og et lækkert sted for den garvede, som gerne vil sove i calaer, se delfiner og nyde sydens brise.

Der er ikke mange skær, som man fx finder i skærgården og der er mange havne og bugte (calaere) hvor man kan lægge sig ind og nyde en dukkert eller overnatte ved.

Minusser.

1 Det er dyrt at ligge til i havn, men hvis man istedet skulle have leget et hotel for fire-fem mennesker, så går det måske meget fint op.

2. I højsæsonen (Juni-August) kan der være meget sejltrafik i calaerne og det kan godt blive lidt fyldt op – især i weekenderne, hvor de lokale også begiver sig ud på sejl-picnic turer.

3. Mad er dyrt i de små havne, så det er en god ide at få købt stort ind inden man sejler øen rundt i to uger.

Plusser.

1. Man kan besøge alle de øde steder, som turisterne ikke kan komme til fra havn.

2. Det er nemt sejlervejr (for det meste) så man kan nyde sejladsen, men samtidig også lege med at trimme sejl og optimere sejladset, hvis man er til det.

3. Bugterne. Man kan sove i det fri under stjernerne i en af øens mange bugter. Om morgenen kan man så lige hoppe i bølgen inden man spiser morgenmad.

4. Afslapning. Det er skønt at sejle afsted og høre bølgerne klukke, mens man får vind i håret (og ikke hedeslag, som man nemt kan få inde på øen)

5. Man skal ikke kæmpe om pladsen på stranden med de andre turister – man har vandet og solen helt for sig selv!

6. Havnene. Der er stemning i de mallorkanske hanver, masser af den. God mad og en hyggelig snak med de andre sejlere kan det nemt blive til.

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply