Afrika Kulturel insight Kur&kultur Marokko

REJSEVLOG | Marokko #1: Eventyrlige Marokko, tøjkrise og kvindesyn

Marokko ligger som Aladdins eventyrlige perle på spidsen af kontinentet Afrika. Landet nyder godt af Atlanterhavets og Middelhavets brusende bølger og har et middelhavsklima. Perfekt destination for os D-vitamin hungrede nordboer, når mørket begynder at sænke sig over vores del af kloden!

Første rejsevlog i serien om Marokko:

Videoen er lavet af seje Lau. Min opgave som rejseblogger denne gang var at snakke undervejs. Det plejer ikke at været noget problem! Følg med i vores lille serie af rejsevlogs om oplevelserne i Marokko. Vi håber I nyder at komme med os på tur:)

Marrokansk farvesplash og kulturkaos

Efter fem timers flyvetur ankom vi til et mekka af farver, mylder, en duft af friske appelsiner, sved og røgelse. Marokko er et land fuld af kaos, farver og dufte, der er helt anderledes end herhjemme. Skønt! Så kan man rigtig mærke, det er ferie.

Denne gang skulle vi nyde livet og varmen på hotel Atlantic Palace i Agadir. Buffet morgen og aften, swimmingpool – jep den blev brugt af os selvom vi er midt i november – og marokkansk charme.

outnabout_marokko-agadir11

outnabout_marokko-agadir12

outnabout_marokko-agadir21

outnabout_marokko-agadir23

outnabout_marokko-agadir13

Tøjkrise og rejseblogger hjælp

For mig var det første gang jeg skulle besøge et muslimsk land med turen til Marokko. Eller jeg har været i Dubai (læs med om mine eventyr her), men jeg syntes ikke helt det tæller. Storbyerne verden ligner hinanden med expats, McDonalds og internationale firmaer. Denne gang skulle vi udenfor storbyens metropoliske ensartethed. Det er vigtigt for mig at respektere landet og kulturen på mine rejser. Personligt syntes jeg vi rejsende har et ansvar for at opføre os respektfuldt, når vi gæster et land. Men hvad må man lige tage på – og ikke tage på – når man rejser til et muslimsk land som Marokko?

Hmm… der var tøjkrise på hjemmefronten. Det er ikke noget jeg er vant til at have skal det lige siges! Jeg er jo ikke modeblogger (det lader jeg andre cool tøser tage sig af). I, der læser med på bloggen, er jo vant til at se mig i lidt af hvert på alle mine aktive turer. Efter to uger i telt på Grønland eller på sejlerferie i Middelhavet, så er det ikke lige tøjet man tænker på.

Når rejsespørgsmålene brænder på, så elsker jeg vores rejsebloggernetværk! Aftenen inden vi skulle afsted skrev jeg til mine venner Laura og Anders på Afterglobe om hjæææææælp. De havde selv lige havde været i Marokko ugen tidligere. Hurtigt svarede de tilbage at:

Generelt er kutymen i Marokko, at man dækker skuldre og knæ. Hopper man i korte nederdele, så skal man ikke forvente at kunne snige sig rundt og spille lokal.

Det viste sig at mit lyse hår kom til at  tiltrække sig nok opmærksomhed. Så jeg var glad for at have fundet de lange bluser og bukser frem!
outnabout_marokko-taroudant1

outnabout_marokko-taroudant3

Kvindesyn og en konge med krudt i!

Som kvinde følte jeg det på ingen måde ubehageligt at rejse rundt i Marokko, men jeg var glad for at have researchet om tøjnormerne inden afgang. Om morgenen løb jeg ture og følte det helt sikkert at bevæge mig rundt alene om dagen.

Kvinderne i muslimske Marokko er tildækkede og meget fjerne var vores kvindesyn. Men jeg var alligevel overrasket over deres frihed. Vi løb morgentur ved havnepromenaden og her var flere kvinder ude at lufte løbeskoene. I lufthavnen blev jeg ”betjent” af en kvindelig betjent. Faktisk måtte mænd kun sikkerhedstjekke mænd og kvinder betjene kvinder. Super fedt, så kan de få ansat nogle kvindelige betjente! (Lau kom selvfølgelig til at gå i kvinde-køen og lavede helt rav i systemet – men så kan de lade være med kun at skrive det på arabisk!)

Jeg snakkede med den svenske rejseblogger Daniela fra Discovering the Planet. Hun har rejst i Marokko flere gang og hendes oplevelse er også at kvinderne havde mere frihed og muligheder for arbejde, skole og ligestilling. Marokko er helt sikkert et land på vej i den rigtige retning!

”En stor årsag er den Marokanske konge, der er positiv overfor forandringerne og støtter kvinders rettigheder” forklarede Daniela mig en dag.

outnabout_marokko-taroudantoutnabout_marokko-agadir17

outnabout_marokko-taroudant2

Hvornår skal du tage af sted?

Vejret var helt perfekt, da vi var afsted i november. Det er stadig lunt i vejret, men perfekt temperatur til aktive fornøjelser. Jeg ville ikke kalde Marokko den oplagde badeferie destination. Religionen er Islam, så det er ikke kutyme at rende rundt i badetøj på stranden. Vi så en kvinde der var hoppet i bikini på stranden. Hun stoppede hele trafikken fordi folk (fyrene) blev så forvirrede over det;)

Mange hoteller har udendørs pools. Der kan man sole sig og bade på vestlig manér. Det er normen at dække knæ og skuldre udenfor hotellerne. Med temperaturer der sniger sig op på 38 grader i sommermånederne, kan det godt blive lidt varmt!

Følg vores eventyr på Instagram og Facebook 

Vi var inviteret af Marokkoeksperten og Moroccan National Tourist Office. Holdningerne står vi selv inde for og indholdet er selvfølgelig vores egne strikkerier. Tak fordi I støtter dem, som gør det muligt for os at lave det vi elsker. 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Helle 25. november 2016 at 19:40

  Glæder os til at lære landet bedre at kende-det ser spændende ud🎈

 • Reply Laura 26. november 2016 at 17:58

  Hvor er det spændende at høre om jeres oplevelse af landet og se billeder fra Agadir! Det lyder som om I havde en god tur 🙂 Også dejligt, at du kunne bruge vores erfaring 🙂

 • Reply Katrine Dybkjær 8. januar 2017 at 20:22

  Ja Helle, det var en rigtig spændende og anderledes oplevelse. Marokko er et helt andet slags land end mange af dem vi er vant til at rejse i her i vesten. Så det er et besøg hver, hvis man er til kultur.
  Bedste hilsner, Katrine

 • Reply Katrine Dybkjær 8. januar 2017 at 20:23

  Hej Laura,
  Tusind tak fordi du skriver. Ja Agadir er jo en rigtig strand by og et godt udgangspunkt, hvis man vil udforske Atlasbjergene og det mere outdoorsy del af Marokko også.
  God dag,
  Katrine

 • Leave a Reply