Grønland Vandreferie

Vandring i Sydgrønland: Turen begynder med isbjerge og isbjørne

Taxabådmanden, som I kan læse om HER er i virkeligheden rejefisker med sommerjob her i det sydgrønlandske for sådan nogle sindsyge mennesker, som os der drager ud i vildmarken. Og den profession beroligende mig en del da vi sejlede ud i fjorden.

Jeg følte mig nemlig lidt som hovedpersonen i Titanic 2 med alle de kæmpe isbjerge i fjorden der flød rundt som sejlende kæmpehøjhuse. Isen bliver brækket af indlandsisen tæt herpå og isbjerge flyder ud i fjorden som dem vi nu zigzagede rundt om. Og er det ikke noget med man siger at 80% findes under vandet? Vores rejefisker må dog have prøvet det før for i ægte OL guldmedalje stil zigzagede han rundt om alle isbjergene i en fart der dog nærmest også ville have vundet et speedbådsracerløb også.

Han burde faktisk havde fået en guldmedalje da han smilende satte os i land. Det eneste vi havde var dog en chokoladebar som vi lagde på hans stol – og som han to sekunder efter satte sig direkte på, da han ikke havde opdaget den, og varmede op til en omgang pletter på bukserne på hjemsejlturen.

IMG_2494

IMG_2492

 

IMG_2481

IMG_2490

Vandreturen fra Nassarsuaq til Juliannehåb er skudt igang

Her var vi så endelig på starten af ruten der på fem dage skulle tage os til Julianehåb eller Qarotoq (vi brugte 14 dage på at lære at udtale det).
Vejen var let – ligeud og faktisk med en grussti at gå på (det skulle vi nyde for vejen holdt hurtigt op og vildmarken begyndte!). På vejen til vores næste mål, en lille bygd kaldet Igaliko, plukkede vi vildtvoksende skotsk timian til de tre fjordørred vi havde fanget mens vi ventede på vores båd.

IMG_2519

IMG_2513

IMG_2702

Om aftenen slog vi telt op i storm og regn ovenpå en hel mark af fårelorte. Far rensede fisk udenfor i regnen og nok imod brandvæsnets billigelse lavede vi maden i forteltet. Men turen var jo lige begyndt og intet kunne slå os ud.

telt-tur-grønland

 

IMG_2532

IMG_2526

Dog er jeg glad for at jeg først senere fandt ud af at en gruppe vandrere ligesom os havde slået telt op lige her sidste år.De vågnede dog ikke kun op til et par får på marken men også en isbjørn der var vandret ned fra indlandsisen. De løb den ene vej og isbjørnen løb heldigvis den anden- vi havde dog intet imod at vi ikke fik besøg af mere end får næste morgen!

Uhm  utrolig så godt havregrød over tranqia kan smage når man er ude i det vilde.

Læs fortsættelsen om vores vandreeventyr HER

IMG_2555 IMG_2558

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply