Kulturel insight Mallorca Sejlerferie Spanien

Piraterne kommer!

Mallorca pirater

Mallorca var piraternes mekka

Mallorca har igennem tiden været voldsomt hærget af især arabiske sørøvere. Mallorcanerne sagde i pirateriets storhedstid, at fra havet kom der ikke andet godt end fisk og tang til gødning.

Sørøverbrødrene Barbarossa var det helt store problem for såvel mallorcanerne, men også hele det tysk-romerske rige og resten af Spanien.
Ingen kunne dog stoppe de to sørøverbrødre, som bare blev rigere og rigere af deres plyndringer på Middelhavet i 1600-tallet.

Som en metode til at advare de mallorcanske indbyggere før mobiltelefonens eller alarmselskabernes tid, valgte man at bygge vagttårne, også kaldet talàia, hele vejen rundt om øen. 85 vagttårne blev det til. Hvis vagterne i tårnet opdagede pirater lød ordren på at sende røgsøjler om dagen og tænde bål om natten for at kunne advare resten af øen og informere flåden i Palma om assistance imod et pirat angreb.
Flåden nåede dog sjældent frem før sørøvernes hyl lød inde fra byerne.
Men de lokale havde heldigvis selv lært at tage affære. Mange historier fortæller om kæmpende kvinder med stegepander og gryder og endda præster med hævede kors som våben.

Selvom det er flere hundrede år siden tårnene gik på piratpension, kan man stadig se mange af de ranktstående tårne knejse sig højt op på bakker langs kysten. I 1900-tallet fik tårnene et comeback i kampen mod smuglerne.
Idag står de mest som et fint minde om en blodig fortid ved siden af mange fyrtårne langs Mallorcas kyster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Finn 14. juli 2018 at 10:43

    Spændende historie. Det vidste jeg virkelig ikke.
    Findes der et piratmuseum på Mallorca?

    Mvh.
    Finn

  • Leave a Reply