New Zealand Vandreferie

Verdens østligste punkt: Først i verden til at se solen søndag 27/10

Jeg sidder lige i øjeblikket her og venter på at kunne komme med mit fly til Dunedin, min veninde Catharina og en masse nye eventyr- men den historie må I vente med.

Østligste punkt i verden (næsten)

østligske punkt i verden - outnabout-rejseblogIstedet kan jeg jo nu bruge tiden på at fortælle om endnu et eventyr jeg var på i sidste uge. Denne historie indeholder to gange morgenvækning kl 4, 3*kiwier 1* dansker og pandelampe ekspedition…

Den starter allerede fredag morgen med en fødselsdagsfejring af min franske veninde Cyrielle (hende kommer I til at høre mere om da hun er ned på det eventyr jeg venter på lige nu). Den blev fejret med snickersmilkshake, spa og sauna forkælelse.

 

 

8 timers bustur til Hamilton om natten

Derefter fortæller dagen+natten med en 8 timers bustur med endestation i Hamilton. Jeg har ingen problem med at sove i thailandske busser med karate videoer på fuld drøn hele natten, men kiwistyle bustur har jeg nu svært ved. Midt om natten stopper vil flere gange (guderne skal vide hvorfor da hele besætningen sover) og vi skal selvfølgelig have frisk luft- kold træk i en halv time kl 2 om natten:(

20131122-222851.jpgNå videre med historien. Jeg bliver hentet af min Newzealandske buddy , Dhaxna kl fire om natten ved busstoppestedet. Vi kører hjem til hendes forældre.

To timers søvn senere kører hele familien afsted mod Whakatane, hvor Dhaxnas søster, Matuna. Hun tager os på en fantastisk rundtur sammen med hendes kollega, Andrew. Den indeholder en Roadtrip, hængebroer, vandfald, fyrtårne og en vandretur jeg sent skal glemme.

Jeep igennem maoriland og hytte på toppen af bjerget

Om eftermiddagen kører vi igennem Maoriland op mod Mt Hikiurangi. Dette er et 1700 meter højt bjerg som vi skal sove på om natten.

Kl er henad fire da vi drager afsted og vi for af vide at der er fire-syv timer til hytten- den hurtigtregnede kan jo nu fortælle os at der vil blive mørkt inden vi når vores mål.

Det slår os nu ikke us og vi sætter afsted mellem får, grønne bjergtoppe og et fantastisk bjerglandskab.
Og ikke om vi når hytten efter 3,5 time!- men så har vi også kæmpet os igennem vind, kulde og mørke.
Andrew viser det sig er tidligere kok, så den står på gourmetmad og stearinlys og cowboy kaffe på toppen inden vi falder om vi vires soverposer.

Det bliver en kold nat!!- og selvfølgelig skal jeg ud og tisse midt i stormens højdepunkt!
Og ikke nok med det så bliver vi også vækket kl fire- vi skal op og se solopgangen på toppen af bjerget

20131122-222943.jpgJeg pakker mig ind i to jakker, alle mine bukser og tre par sokker. Der er ingen ord for det der møder os udenfor. Trods vind og kulde må dette nok være en af de smukkeste øjeblikke i New Zealand. Den stjernehimmel midt oppe på bjerget mil væk fra alt hvad der hedder lysforurening er som at træde ind i Tiffanys efter de har haft hovedrengøring af alle deres diamanter!
Vi ender på toppen klar med vores kameraer under to
soveposer og venter på solen. Og vi bliver ikke skuffede. 27/10 sidder vi fire mennesker på toppen af bjerget og er nogle af de aller aller første i verden til at se denne dag begynde. Lidt over fem ramte solens røde stråler bjerget og vores kolde kinder. En champagne flaske blev poppet for at fejre øjeblikket. Det var lidt magisk!

Jeg ved godt hvilke slags dage jeg gerne vil have flest af!

Tænk at jeg har været en af de første mennesker til at se solen stå op en morgen på et af Verdens østligste punkter. Ret fantastisk!!!

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Morten 1. november 2013 at 07:34

    Dejlig historie! Ja mærkeligt at vi sidder forskellige steder på jorden og ser solen stå op. Her på vej langs Great Ocean Road vest for Melbourne er vi dog kun to timer bagefter! Vi indhenter dig snart. 🙂

  • Reply Helle 1. november 2013 at 21:49

    Fantastisk oplevelse at ha med i rygsækken – glæder os til fotos af stjernevrimlen.

  • Leave a Reply