Aktiv hverdag Danmark Rejseoplevelser tæt på Vandreferie

Sommer vandring i det Sydfynske Øhav

øhavsstien-outnabout12

Det Sydfynske Øhav er en ægte dansk outdoor charmetrold, der også kaldte på os. Over en forlænget sommerweekend bandt vi vandrestøvlerne på og gik 60 km af den i alt 220 lange Øhavssti.

Husk nu at outdoor eventyrerne behøver ikke være en flere måneders lang vild tur til Nepals bjerge eller Sydamerikas amazon. Eventyrerne kan lige så fint vente for enden af en bumlede dansk busrute. Her fandt vi et hyggeligt sommervarmt outdoor eventyr, da vi med vandregrejet på gik fra Faaborg til Svendborg over en forlænget weekend. Det var skønt at komme ud i det danske sommervejr, som faktisk viste sig fra sin sol-skinnende side  (det meste af tiden – fotoet under siger vist det hele!).

øhavsstien-outnabout
øhavsstien-outnabout20

øhavsstien-outnabout8

App over det Sydfynske Øhav

Det er jo Danmark anno 2016, så selvfølgelig kan man ikke tage på vildmarkstur uden også at downloade en app. Den var nu meget smart – selvom brugervenligheden ikke får topkarakter her fra den kræsne digitale designer. Appen var smart fordi den viste overnatningssteder langs ruten. Desuden kan appen også bruge din GPS position og vise dig præcis, hvor du er henne på ruten – det med at fare vild på en vandretur var passé efter den opdagelse!

Trods smart teknologi og apps, kan jeg nu alligevel også godt lide et rigtig gammeldags fysisk kort – det kan fx ikke løbe tør for batteri! Du kan gratis få kort over hele ruten på de forskellige turistinformationer. Vi fandt vores i Faaborg turistbureau.

Ruten er også fint markeret hele vejen. Flere steder har de fundet gode kaffepletter til os vandrere, så vi kan nyde en god te eller instant coffee i flotte sydfynske omgivelser.

øhavsstien-outnabout23

øhavsstien-outnabout6

Overnatning – vildmark, primitiv eller luksus udgaven

Du kan overnatte på flere måder, når benene har brug for et hvil efter en lang vandredag på Øhavsstien. Her kommer tre variationer:

1. Vildmarks overnatning

Er du til en rigtig outdoor tur med alt hvad dertil hører, så skal du overnatte i telt. Flere steder langs turen er der markerede pladser, hvor du kan slå dit telt op på. Teltpladserne er mange steder i baghaven hos private – og flere vil gerne have at man ringer på forhånd. Det gjorde det hele lidt mere besværligt. Andre steder på Øhavsstien, kan jeg dog se, at det er nemmere at finde teltpladser end på denne strækning. Det der ringe-i-forvejen og bestille plads bureaukrati, må de altså godt stoppe med. Når man starter dagen er det jo svært lige at sige hvornår benene har brug for at stoppe og hvor langt man kan nå, så forhåndsbooking er jeg ikke fan af. Men telt er jeg mega fan af – elsker at ligge i teltet og høre skovens liv omkring mig, så er der dømt ægte vildmarkstur!

2. Primitiv overnatning

Er du stadig til vildmarkslivet, men er lidt mere i letvægtsklassen (altså baggagemæssigt), så findes der en del shelterer, du kan overnatte i undervejs. Nogle af dem, som shelteren ved Fjællebroen, er super seje – og arkitekt designede. Min mund er lukket – men det var en oplevelse at prøve den shelter!

Det foreslåes, at man ligesom med teltpladser booker sin shelter på forhånd. Hvis du ikke har telt med selv, ville jeg anbefale dig at gøre det. Vi havde ingen problem med at finde sheltere – men vi mødte nogle fyre som kl ti om aftenen måtte forlade deres shelter, da den viste sig at være booket. Bookenshelter.dk er din ven, hvis du vil sikre dig en overdækket soveplads på din vandretur.

3. Luksus overnatning

Er du en rigtig madras elsker – eller bare for rig og gammel til at sove i telt eller shelter, som et par vandrere vi mødte undervejs, sagde det – så fortvivl ikke. Du kan stadig nyde fuglesang og frisk luft om dagen og sove på en rigtig madras om natten. Danmark er kendt for sine hyggelige gamle landevejskroer og på Øhavsstien svigter de heller ikke de rejsende. Du kan fint gå fra kro til kro med morgenmad og aftensmad undervejs.

Kroen på fotoet under er hyggelige Vester Skerninge kro, vi kom forbi på vores vej. Ikke et dårligt sted at overnatte, hvis du spørger mig.

øhavsstien-outnabout13

Øhavsstien – over land og vand

Øhavsstien snor sig over Fyn, men du kommer også forbi “sydhavs”-øerne Tåsinge, Langeland og Ærø på din færd. Nogle øer går der broer til, men du kan også komme på rigtig øhop med små lokale færger, hvis du skal til fx Ærø.

Er blevet vild med det danske øhop ferie-konceptet, så kan turen kan fint udvides til andre øer. I det sydfynske øhav ligger der mange små hyggelige øer, som også er et besøg værd. Bjørnø, Drejø, Skarø, Lyø, Avernakø er bare nogle af øerne du finder i det sydfynske øhav. Der er fin lokal færgefart mellem øerne. 

øhavsstien-outnabout21

øhavsstien-outnabout24

øhavsstien-outnabout19

Danmark er nu et herligt land at udforske. Øhavsstien i det sydfynske øhav var i den grad en success!!

Hvilke andre danske perler kan vi ellers udforske. Hvad er dine hemmelige yndlingsspots i Danmark? 

øhavsstien-outnabout7

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply