Færøerne Rejsevlog Vandreferie

REJSEVLOG: På toppen af Færøerne|vandring Færøerne

færøerne-højeste-punkt-outnabout3

”Vi er der snart, kæmp dig igennem sneen, så skal vi nok nå toppen”

Man skulle tro vi var medvirkende i en ny spillefilm om at bestige Mt. Everest. Ikke helt, men vi var på vandring – op af et meget højt bjerg.

Vi var på vej op af Færøernes største bjerg, Slættaratindur – med meter dyb sne på toppen, som vi skulle vade igennem. Det var hårdt, stejlt og jeg havde besluttet mig for ikke at kigge ned – kun op. For selvfølgelig skulle vi til Færøernes allerhøjeste punkt! Ingen diskussion der. Selvom en lille højdeskræksknude klemte sig på i min mave.

færøerne-højeste-punkt-outnabout4

færøerne-højeste-punkt-outnabout2

Bjerget er 880 meter højt og ligger som en stejl tinde på øen Eysturoy. Man kommer forbi bjerget til byen Gjógv. Men da vi så dette bjerg blev vi nødt til at stoppe og se hvordan, der så ud fra toppen!

Ifølge Guinness Rekordborg skulle man fra toppen kunne se Islands største gletsjer, Vatnajökull. Den ligger 550 km væk, hvilket gør det til verdens længste synsvidde. Udsigten var flot fra toppen. Helt bjergtagende faktisk – også selvom Vatnajökull var genert og gemte sig for os i horisonten.

”Så føler man sig ret lille, når man står og kigger på så mange kæmpe høje tinder hele vejen rundt”

udbrød Lau, mens jeg havde sat mig ned i sneen og nød synet – og ikke at skulle gå opad mere. Som en hel takket kongekrone lå fjeldtinderne på række foran os med deres hvide toppe og grønne dragter forneden.

Det var et af de mest magiske øjeblikke på hele vores runderejse på Færøerne over Påsken og hvilken fornøjelse endelig at have hele verden for sine fødder. Det gør én høj kan jeg godt fortælle dig – jeg håber ikke, det bare var den tynde luft heroppe.

færøerne-højeste-punkt-outnabout

færøerne-højeste-punkt-outnabout1

Færøsk tradition med vandring på årets længste dag

Hvert år den 21. juni er det tradition for de lokale her på årets længste dag at vandre herop og se solnedgangen sammen. Færinge har verden for deres fødder på denne dag. Til sammenligning brænder vi en heks af ved denne højtid!

Mens I lige kan tygge lidt over den, så kom vi til det sjoveste på hele tuden. Nemlig… nedad!! I fuld fart, efter jeg lige fandt den rigtige nedstigning-i-sne-teknik.

Vi har lavet en lille film, hvor I kan se hele turen, inklusiv vores allebedste tip til hvordan man hurtigt kommer ned af et snefyldt bjerg:

Vandring på Færøerne | Færøernes højeste bjerg: Slættaratindur from Katrine Dybkjaer on Vimeo.

Det er trættede sådan at have hele verden for sine fødder for en stund, så efter en vel besteget og nedsteget bjergekspedition gik turen til landsbyen Gjógv og to varme senge på hotel Gjáargarð.

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Laura 24. juni 2016 at 13:23

  Hvor er det nogle vilde billeder! Jeg elsker, hvordan det bare ser ud som om man har Færøerne for sig selv, når jeg ser billeder derfra. Vi har desværre ikke selv været forbi endnu, men det står højt på listen over steder, vi virkelig gerne vil besøge!

  • Reply Katrine Dybkjær 29. juni 2016 at 10:41

   Hej søde Laura,
   Vi havde faktisk Færøerne meget for os selv. Det var et skønt land- skriv endelig hvis du har brug for flere tips, hvis I nogensinde får sat jer i et fly med den kurs:)!

 • Reply Helle 24. juni 2016 at 19:51

  Wauw – hvor er der flot & super snart måde, at komme hurtigt ned på !!

  • Reply Katrine Dybkjær 29. juni 2016 at 10:43

   Ha ja tippet er herned givet videre til andre vildfarende sjæle som skulle befinde sig på toppen af et sneklædt bjerg en dag;)

 • Reply Annie Grenberg 25. juni 2016 at 10:20

  WOW I er simpelt hen for seje…. SO cool. Godt gået til det vandrende folk <3 <3 <3
  Knus Annie

  • Reply Katrine Dybkjær 29. juni 2016 at 10:42

   Hej Annie,

   Mange tak. Det var simpelthen også en hel vidunderlig tur! Og så helt ubeskrivelig smukt at stå der på toppen!
   Kram Katrine

  Leave a Reply