Aktive ferieformer Asien Backpackertur Indien

Junglevandring, eco-turisme og lokale råvarer fra egen plantage | Rainforest retreat

Eco-turisme er et stort hjertebarn for plantageejerne Sujata og Anurag. Det er fantastisk at snuse nærmere til deres mission om et lille bæredygtigt paradis i UNESCO bjergkæden Western Ghats. Derudover står den også på junglevandring og lokale projekter midt i junglen denne gang!

Junglevandring i UNESCO bjergkæden Western Ghats

De lukkede sko er spændt og vandflaskerne er fyldte. Idag står den nemlig på plantage- og regnskovsvandretur med de tre andre gæster her på Rainforest Retreat og Mojo Plantage. Vores guide er en smilende ældre herrer fra plantagen. Han er vokset op her i the Western Ghats, så han kender de små hemmelige stier og faunaen i bjergene.

Turen starter i kaffeplantagnen. Netop idag har planterne valgt skal være årets eneste dag, hvor de blomstrer og dufter langt væk af jasmin. En fantastisk duft og utroligt vi får lov at opleve hele dalen som ét stort hvidt blomstrende tæppe af kaffeblomster i plantagen!

Derefter tager vi ud og hilser på dem i peberplantagnen. De er igang med at høste årets peber. Det friske peber hænger som lange klasser flere meter oppe i luften. Høstningen er ikke lige så helt og legefuld som vores æbleplukning derhjemme. En af arbejderne i plantagen kravler op af en tynd bambus stige for at høste pebret flere meter oppe. Han smiler og vinker til os, men jeg ville ønske han hellere ville holde godt fast. Jeg krydser fingre for den spinkle udgave af en stige holder! Det gør den heldigvis og jeg nyder pebret til aftensmaden på en helt anden måde efter den oplevelse!

Eco-turisme og hvordan det fungerer i praksis

Missionen på Rainforest Retreat er et bæredygtigt plantage-landbrug og homestay. Alt hvad vi spiser herude er dyrket lokalt. Enten direkte fra deres egen jord til vores bord eller også har de købt råvarerne af naboerne. Hver fredag er der et lokalt farmers market i Madikeri, 10 km væk. Her køber de ind fra de lokale købmænd.

Sujata og hendes mand, Anurag, har også skrevet flere bøger om, hvordan man kan forbedre økosystemet igennem bæredygtigt landbrug. De har ligeledes fokus på at deres hytter til os besøgende skal være bæredygtige i tråd med deres livsprojekt. Solpaneler giver strøm -og engang imellem varmt vand. Herude er der ikke brusere, men bucket showers, hvor man hænder en spand vand over sig, når man skal i bad. De bruger også biogas og filtrerer regnvandet til drikkevand, så deres levestil, eco-tourisme landbrug sætter mindst mulig fodaftryk i Indiens ramte natur.

Skulderklap for den bæredygtige mission!

Jeg misunder dem for deres passion og kræfter med at leve og udvikle sådan et sted. Det næste store projekt er at bygge et toilet, men det er ikke lige sådan. Først henter de ler, som de former til mursten. De skal så tørre i solen indtil de er helt hårde. Efter et par måneder kan toilet projektet gå igang! Tålmodig og passion må drive disse mennesker. Jeg tager hatten af for at nogle sætter fokus på bæredygtig turisme. Jeg skriver mig selv bag øret, som turist og besøgende, selv at hjælpe mere med til ikke at ødelægge landet. Jeg besøger jo netop landet fordi det er unikt og har en helt speciel natur.

Lokalt sommerhus-byggeri midt i junglen

Imens fortsætter vi vores vandretur igennem junglen og nyder naturen, som Rainforest Retreat kæmper for at bevare og forbedre. Vi kommer forbi en stolt lokal arkitekt. Han er ved at bygge et træ-sommerhus til en familie fra Delhi. Udsigten er fantastisk ud over det bakkede junglelandskab. Den køligere temperatur heroppe i bjergene kan jeg sagtens forstå tiltrækker folk fra det hederamte lavland! Dengang Indien var under engelsk herredømme var the Western Ghats også et eftertragtet sted for de hederamte engelske familier. Flere bjergstationer blev bygget i den periode. Ooty nok er den mest kendte med den UNESO-listede togstrækning. Rainforest Retreat ligger i den mere ukendte del af bjergkæden. Lige som vi kan lide det! Idag er det ligesom under den engelske kolonitid de rige indere, som trækker herop i bjergene. Og så os europæere, der har fået hedeture nok og gerne vil blive klogere på hvordan man kan gå mere bæredygtigt til værks som turist.

Lokale råvarer til aftenbuffeten og lyden af junglens lyde

Aftensmaden den aften smager helt fantastisk efter vores junglevandretur. Vi sidder allesammen – ansatte som besøgende- rundt om et overdækket bord midt ude i junglen. Mange af råvarerne har arbejderne selv samlet ind i løbet af dagen. Det hele er økologisk – igen eco-turisme når det er bedst. Men næsten vigtigere endnu, så er det lokalt, friskt og lige hentet fra plantagen rundt om os! UHM en fantastisk aften og et fantastisk spændende besøg i den indiske jungle!

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply