Asien Backpackertur Indien Rejsevlog Storbyferie

REJSEVLOG: Lokale oplevelser i Mumbai

Her på rejsebloggen OUT’N’ABOUT er vi draget en måned på eventyr i Sydindien. Turen byder på et brag af farver, anderledes kultur, nye venner og en lokal befolkning, der udstråler venlighed, smil og lidt kaos. Tag med os når vi skriver og laver rejsevlogs fra Sydindien!

 

Oplevelser og lokal adfærd i Mumbai

Mumbai byder os velkommen med et brag af dytten, farver, mennesker og kaos. Alt vores danske ordnung muss sein bliver helt kastet overbord. Her gælder ingen trafikregler eller kære mor. Det er bare at krydse fingre og kaste sig ud i trafikkens kaos. Tricket er at følge med, når de lokale bevæger sig over. Allerede efter anden dag, opdagede vi at andre turister lavede det trick med os. De fulgte over efter os, når vi kastede os ud i trafikken. Lidt stolte følte vi os allerede hjemme i dette meget fjerne land – langt fra Danmark både i varmegrader, mentalitet og trafikregler.

Vores første ven og billige indiske toge

Allerede i lufthavnen får vi vores første ven. Vi står og veksler penge, da en anden backpacker spørger os: “hvordan kommer I videre herfra?”. Hm se det er et rigtig godt spørgsmål – vi har jo aldrig styr på hvor vi skal hen, sådan noget må folk ikke spørge os om. Men hun smiler til os og spørger om vi skal dele en taxa til togstationen og videre sammen til Mumbai. Jo tak, hyggeligt selskab siger vi ikke nej til. Og så slipper vi selv for at spørge, lave fagter og prøve at finde videre herfra lufthavnen. Så med et har vi fået vores egen tyrkiske guide, Baga, der hjælper os først til tog stationen og videre med tog til centrum i Mumbai. Hun kommer også til at købe vores togbilletter, da det er så billigt at hun med vores tre billetter, kun tror hun har betalt for sin egen. En times togtur til Mumbai koster nemlig kun 1 dansk krone. Det kunne DSB lære noget af.

Gateway of India og os lyshårede attraktioner

Allerede senere samme aften får vi et helt hold nye venner. Vi går en tur ned langs havnen til Gateway of India. Et monument, der blev bygget for at symbolisere Indiens frihed i en havn, der var hovedleverandør af bomuld i flere verdenskrige. Denne tur langs vandet viser sig også at være en yndet tur for de lokale indiske turister. Vi finder snart ud af, at der er en del af dem i landet – som med alt andet.

Vi sidder stille ved kajen og nyder at se på alle familierne, der vimser rundt, stjernerne, havets stille susen. Jetlaggen er lige så stille ved at tage hånd om os. Pludselig lyder det: “sorry, take a picture yes?”. Jo vi kan da sagtens tage et billede af familien- men det viser sig at vi skal med på billedet. Lau får kastet en lidt betuttet dreng i armene og så går det ellers løs. Pludselig har vi næsten udkonkurreret det indiske frihedsmonument. Folk stiller sig op i kø for at få taget billeder sammen med os.

 

En dreng kommer over og på ivrig ind-lish udbryder han til os: “Du er den smukkeste kvinde jeg nogensinde har set og du sir., du ligner David Beckham. Må I få mange børn og et stort hus og evig kærlighed“. Nå for dælen, så fik man også lige den med her første aften i Indien. Vores nordiske jantelov kunne ikke lige følge helt med på den! Jeg forklarede ham at i Danmark, er det normalt med kun to børn, da jeg ser han skæver til sin egen familie, hvor det vrimler med mindst 10 søskende. Han kiggede helt skræmt på mig og udbryder: “jeg håber snart regeringen laver den regel om, så I kan få mange flere børn.” Jeg orkede ikke helt at fortsætte diskussionen derfra.

Vi lister lige så stille væk fra de ivrige indere og slentrer langs vandet hjem til vores hotelværelse. Det er lidt svært at finde, da man skal igennem en lokal skomagerbiks for at finde det. Men hyggeligt er det. Til lyden er tuttende rickshaws og indisk summen falder vi trygt i søvn i Mumbais arme.


Find tidligere indlæg i Indien serien her


Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply