Letland Storbyferie World heritage site - UNESCO

Kæresteweekendtur til Riga

riga_outnabout

Riga, Letslands hovedstad og et UNESCO Heritage Site. Måske står det ikke først på jeres kæreste-weekend-liste, men her vil jeg så gerne prikke hul i jeres billede, byen er absolut anbefalelsesværdig som kæreste-slentre-by. Riga er nemlig en rigtig stemningsfyldt by med gamle bygninger, spændende historie, hygge (billige) spisesteder. Og så har de Europas trejdehøjestetårn og et gammel slot!

Riga

Julehygge på torvet og kål til morgenmad

Vi har været afsted på juletur – og det kan varmt anbefales. De har et hyggeligt julemarked i byens center med juletræ, julemarked og julesang på lettisk.

Der er en sjov blanding i byen af gamle middelalderlignende borge og kirker, blandet med sovjetiske grå boligblokke og et farverigt russisklignende rådhus. Kulturen er meget anderledes end i vores del af Europa. Det er nok sundt engang imellem at lære en anden kultur lidt at kende. Det eneste jeg aldrig vender mig til er kål til morgenmad, men sjovt var det at prøve!

Riga

Riga

Museum i en borg og markedsdag i en luftskibshangar

Letlands nationalmuseum ligger i Riga Slot i byens center og fortæller hele deres historie. Det var rigtig spændende at læse om deres syn på 2. verdenskrig og hvordan de har en helt anden historie end os i Norden.

Du kan også tage til markedsdag – og det vil jeg varmt anbefale. Markedet finder sted i gamle luftskibshangarere – og det er virkelig noget for sig. Vi fik købt nogle underlige lokale delikatesser og jeg fik købt garn til et strikkeprojekt!

Riga

Riga

Besøg Riga før alle andre 

Riga skal besøges nu – nu mens sjælen og pust fra Sovietunionen tid stadig kan mærkes i byen og mens der stadig lugter af kål og anderledes kultur. Det er rigtig spændende at opleve en by, der minder så meget mere om den russiske kultur og har en helt andet byggestil og madkultur end hvad vi er vant til. Men det er nu du skal besøge byen – inden den bliver som alle andre mainstreame storbyer, de kan til tider være lidt “kedelige” og for ensartede.

En dyr post er ofte flybilletterne – som jo desværre ofte er det dyreste. Jeg har god erfaring med at finde billige flybilletter her og krydser fingre for at I får fat i nogle gode flydeals, så I rigtig kan komme ud og rejse!

Af gode sider til at finde det næstevigtigste – et sted at ligge hovedet om natten – så kan jeg anbefale en god side til hotelbooking her. Er man mere til hostel-stilen så er der jo altid gode gamle Hostelworld.

 

Riga_outnabout

Inspiration til turen

Selv kan jeg godt lide at snuse til historien og kulturen i de byer jeg besøger. Det giver noget ikke kun at kigge på byen idag, men også at forstå hvorfor og hvad der er sket i byens gader for 100 år siden. Når man kun er der en weekend har man ikke altid tid til selv at opstøve alle byens perler – så en guide under armen er nu en god ide:

Wallpaper cityguide er en god lille handy guide at have med i lommen. 

Og har du brug for et kort, laver International Travel maps nogle gode overskuelige kort – også over Riga. 

Hvad med at bestille en billet og tage på julemarkedstur til Riga – det er måske noget du ikke har prøvet før? Jeg kan varmt anbefale det. Eller måske en tur til Riga kunne ligge under juletræet til en af dine kære….. 

*Indlægget indeholder affiliate links, så jeg har mulighed for at holde bloggen ved lige og fortsat lave hvad jeg elsker. Tak fordi I læser med.

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nikoline 4. december 2015 at 15:05

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme til Riga, og nu endnu mere efter at have læst dit indlæg. 🙂

  • Reply Katrine Dybkjær 6. december 2015 at 20:50

   Hej Nikoline,
   Det er jeg da bare usper glad for at høre! Ja det er også en dejligt og alt for overset land. Tag endelig fat i mig, hvis du bare brug for flere tips. Man hjælper jo altid gerne en rejselysten i nød!;)

 • Reply Aiga 16. marts 2018 at 12:29

  I Letland tale vi lettisk ikke estisk 😉

  • Reply Katrine Dybkjær 25. marts 2018 at 21:35

   Hej Aiga,
   Tak for dine skarpe øjne. Ja når man ikke forstår sproget så kan det være det samme;) Men det er det helt sikkert ikke for folket:)

  Leave a Reply