New Zealand Roadtrip

Roadtrip: Snefyldtebjerge bjerge, 3 eventyrer og 1 campervan


Flashback fra mine seks måneder i New Zealand i 2013 


Campervan+ tre adventurer på tur!

Efter Halloween sagde jeg og to af mine venner i New Zealand farvel til Welly (Wellington med lokalt slang), tog flyet til Dunedin med en ægte roadtrip i sigte.

Her er ruten i kørte på vores 14 dages roadtrip:

IMG_6790

IMG_7129

Dunedin

I Dunedin stod en af  mine andre venner klar til at agere turguide for os i to dage. Så her er lidt Dunedin’ske sightseeing tips:

 • Bestig Baldwin st, som er verdens stejleste gade!
 • Nyd stemningen og husk at dufte til de mange flotte blomster i deres botaniske have, mange af blomsterne findes kun i New Zealand
 • I weekenden er der markedsdag ved stationen. Et must hvis man er til lokale lækre delikatesser – og smagsprøver

Roadtrip med Oscar

Ja Oscar er altså navnet på vores campervan, som vi lejede i Dunedin. Og han havde alt – 3 senge, køleskab, lys, ægte campingstyle bord og stol og edda en hems. Og så er han ikke lige så pompøs som nogle af de andre campervans, der farer rundt på de New Zealandske veje. Med Oscar kunne vi komme alle steder hen uden at føle som amerikaner-størrelser (altså i bilstørrelse selvfølgelig!).

Og nu stod den så på 14 dages roadtrip på New Zealands syd ø med mig og disse to mennesker:

IMG_6668

IMG_7003

IMG_6774

IMG_6775

Roadtrip med fyrtårne, pingviner og vandreture

Vi startede vores roadtrip med at  cruise rundt nederst på sydøen i et område kaldet Catlins. Her så vi fyrtårne, pingviner, sæler, rå klipper og bløde får. Vi sov på små campsites i midten af naturen, red ægte cowboystyle ridning på fårermarker og surfede i bølger, selv de lokale undgik! Vi så en forstenet skov og rundede New Zealands sydligste punkt, Slope Point.

IMG_6927

IMG_6740

IMG_6908

IMG_7198

Vi grinede, argumenterede over aftensmaden (vi havde jo en franskmand med om bord) og så solopgang på stranden fra Oscar.

Efter et par dage vendte vi Oscars snude mod Fjordland. Dette landskab var helt anderledes. Her stod den på fjorde og de kendte NZ landskab hvor bjergene med sne på for alle til at tabe vejret.

I dette område ligger to af New Zealands Great Walks, Kepler og Routeburn. Og selvfølgelig skulle vi lige op og se, hvor smukke disse vandrerute var.

OK New Zealand, du vinder altså verdens beauty konkurrence!

Hver af ruterne tager omkring 3-5 dage at vandre, men man kan sagtens gå noget af turen som en dagsvandring ligesom vi gjorde.

IMG_7012

IMG_6747

IMG_6863

IMG_7112

IMG_7081

IMG_7110

Queenstown burgeren og en kajaktur i Wanaka

I kan lige så godt lære det først som sidst. Man tager ikke til Queenstown (faktisk tager man slet ikke på roadtrip til sydøen) uden at køre forbi og spise en Fergburger! Spørg mig ikke hvorfor eller hvordan traditionen er startet. Bare spis den og nyd den – den er stor og lækker!

Udover at spise en burger i Queenstown, så er byen især kendt for dets skiområde om vinteren. Dette er en af New Zealands største skiområder, der dog ikke går de Europæiske skisportssteder til sokkeholderene! Om sommeren er det et yndet sted for unge backpackere at drage forbi. Der er gang i byen ud på de dine nattetimer. Byen egner sig dog også fint som udgangspunkt til flere skønne vandreruter, hvis man hellere ynder at stille vækkeuret til tidlig og få noget ud af dagen.

Efter Queenstown kom vi forbi byen Wanaka, der ligger tæt på. Wanaka ligger lige ud til en stor flot sø, som kan udforskes på mange måder. Selv lejede vi tre kayaker og drog på eventyr på Wanaka sø omgivet af grønne bakker og snefyldte bjerge 180 grader rundt- så er det ikke svært at elske the outdoors her i New Zealand!! Turens destination var en lille ø midt ude på søen, hvor vi nød vores frokost, som de eneste midlertidige beboer på den 50 2m store ø.

IMG_7173

IMG_7049

IMG_7066

Spa og muntainbike eventyr i Hanmer Springs

Efter at have fået fyldt maverne og outdoor-genet op, drog vi videre op til Hanmer Springs. Denne by er kendt for sine spa steder og der hviler en fred og ro over byen, så snart man kører ind af hovedvejen.

Men os unge, aktive mennesker kunne ikke holde til “bare” at ligge stille. Igen skulle der ske noget. Området rundt om byen er nemlig også kendt for sine mountainbike baner. Så på med hjelmene og afsted med os! Det var varmt, rigtig varmt – heldigvis  fandt vi en lille å, hvor vi allesammen kastede os i på vejen hjem.

IMG_7140

IMG_7167

IMG_6817

Babysæler og hitchhiker eventyr

Kaikoura blev det sidste stop på vores roadtrip. Byen ligger ude ved vandet og er et godt udgangspunkt for hval- og sæl safariture. Desværre var havet ikke med os, bølgerne var alt for kraftige til at gå ud den dag, så hvalerne måtte vente til en anden gang. Men på vejen hjem til vores campingplads blev bremserne pludselig klodset.

Sæææælleer, råbte Cyrielle og vi løb alle ud af bilen.

Og ja, lige ved siden af vejen på stranden lå en hel folk sæler med deres babyer og solbadede. Dejligt at man ikke altid skal drage ud på turistarrangerede ture for at opleve naturens mirakler! Billederne må I dog tænke jer til – I min forgabelse fik jeg ikke kameraet frem. Men de var virkelig søde de babysæler!

På vejen tilbage til endestationen Dunedin, stødte vi på en østrigsk hitchhiker, der stod i vejkanten med sin cykel. Heldigvis var vores campervan stor nok til både kvinde og cykel – og hun blev jublende glad da vi stoppede. Hun havde fejlberegnet distancen og kunne ikke nå at cykle hele vejen til hendes hostel i nat.

TIP! Hvis I har plads og hjerterum, så er det stadig helt normalt at samle hitchhikere op på New Zealand og man får altid nogle gode snakke med berejste, eventyrlystne folk som hitchhikere. Prøv det og se om du ikke giver mig ret.

IMG_6695  IMG_6728         IMG_6847                     IMG_7165

Sheepsharing på new zealandsk

New Zealand er fårernes land og man har ikke rigtig været i New Zealand før man har været til sheepsharing! Sheepsharing er en tradition, hvor fårehyrder mødes for at indsamle deres dyr fra bjergene rundt om og klippe pelsen af dem til garn og tæpper. Det skulle vi selvfølgelig også være med til! Det foregår jævnligt flere steder i New Zealand, så hold øjnene og ørerne åbne, når du køre afsted  – det er en hyggelig tradition at overvære (især med alle de søde små lam omkring ens ben!).

roadtrip-new-zealand-outnabout

IMG_7232

roadtrip-new-zealand-outnabout1

IMG_7131

IMG_6923

IMG_7201

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Helle 26. november 2013 at 23:21

  Lyder da som den helt rigtige prioritering !!!!
  Glæder mig såååå meget til at opleve NZ med en så erfaren guide ……

 • Reply Katrine Xavier 14. november 2016 at 15:10

  Tak for de fine billeder – det er til stor inspiration! Jeg tror da nok, jeg skal til New Zealand snart

  • Reply Katrine Dybkjær 14. november 2016 at 19:25

   Hej Katrine – fantastisk at jeg fik inspireret en til at kunne ud og rejse. Lige præcis derfor jeg har bloggen. Super fedt, jeg håber du får en rigtig fantastisk tur. New Zealand er et af mine absolut ynglingsteder i hele verden!

  Leave a Reply