Storbyferie Ungarn

Spaby og ballonflyvning i Héviz | Oplev unikke Ungarn

ounabout_heviz22

Héviz ligger små 200 km syd for Budapest. Her finder du ro, skøn natur – og spaoplevelser på ungarnsk.


Arrangeret af mine ungarske turistkolleger er jeg på tur med tre scandinaviske bloggere norske Ingeborg fra Hamacareise, svenske Eva fra Peopleinthestreet og finske Arna fra Cocoaetsimassa.


Hvis du troede, at det kun var på Island man fandt varme kilder, så kan du godt vende bilen og køre til Héviz i stedet!! I Héviz gemmer sig en lille perle af en opvarmet kilde. 32 grader er vandet året rundt – se det kan vi nordiske vikinger godt lide! Om vinteren kan du svømme rundt i søen, mens landskabet lyser hvidt af sne. Det er dog heldigvis strålende solskin, da vi kom forbi.

Det siges at mineralerne i vandet har positive virkninger overfor hudproblemer, eksem og psoriasis. De lokale mener endda, at folk der ikke kan få børn skal svømme et par turer i søen og wupti, så kommer ikke storken, men vandnymferne forbi.

Selv lægerne i Ungarn udskriver recepter på ophold i Héviz. Recepten kunne jo lyde på:

”Patienten har brug for badning i en forstørret mudderpøl”.

ounabout_heviz35

ounabout_heviz76

Foto credit: Ingeborg, HamacareiseIngeborg, Hamacareise

ounabout_heviz78

Ingeborg, Hamacareise

Spa på ægte ungarnsk manér

Det er faktisk dejlig afslappende i Héviz.  Det vrimlede ikke med de-der-kvinder. De der irriterende kvinder, som ser alt for godt og tynde ud og sikkert lever af en selleri og ser skævt til os andre “dødelige” menensker. Her har du slet ikke den slags kvaler! Det var en mere ærlig og ligetil spaby. Her får du en opvarmet, helbredende sø – med åkander – og hotel med pool til billig penge. Til gengæld skal du lade dig omfavne af en ægte ungarnsk spabystemning med alt hvad dertil høre at sjove østriske overskæg og madamer i alle størrelser.

Her i Ungarns nr. 1 spaby kan du få alt fra lækker billig massage (ca 100 kr for en time) til hvad de kalder ægge mudder bad eller hvad med en omgang wellness-hængning, hvor du bliver sat fast om halsen og bliver trukket i, mens du er i vandet?!

ounabout_heviz33

Det er dog ikke kun indre afslapning og skønhed, du kan finde i byen. I 2014 blev blev byen kåret som Ungerns mest blomsterrige by. Og byen har ligeledes vundet en 2. plads for ”mest blomsterige lille by i Europa”.

ounabout_heviz34

ounabout_heviz73

Ballonflyvning over Héviz

Kl er 4.30 om morgenen og alarmen bliver ved med at håne mig. Op, op, oppppp siger den. Og heldigvis for det. For i dag skal jeg se Héviz fra oven i en luftballon med Balaton Ballooning.

Det er ikke nu jeg skal tænke på at komme en kilometer op i luften stående i en flettet kurv, kun holdt oppe af en tynd stofpose med ild indeni.

Vi nåede heldigvis både helskindet op og ned igen – som så millioner mange tidligere ballonflyvere.

ounabout_heviz18

ounabout_heviz20

ounabout_heviz25

ounabout_heviz17

ounabout_heviz24

ounabout_heviz21Hvilken udsigt der mødte os undervejs. Freden her en kilometer over jorden er helt speciel. Den svævende måde vi oplevede landet på fra oven tror jeg ikke du kan finde andre steder. Det var en helt unik oplevelse!

Til sidst var der champagne på marken vi landede på. Historien med champagne efter ballonflyveturer, starter tilbage i Frankrig.

En mand landede engang på en mark med sin luftballon. Men bonden, der aldrig havde set en luftballon før, troede at det var en drage. Han blev hunderæd og ville ikke have ballonen på sin mark. Heldigvis havde ballonflyveren, som en ægte franskmand, taget champagne med, som han delte med bonden. Og alt var god ro og orden derefter.

I dag fik vi lov at drikke champagnen selv om ingen kom efter os for at være dragetæmmere.

ounabout_heviz26

ounabout_heviz72

ounabout_heviz66

FullSizeRender-2

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ingeborg / Hamaca Reiseblogg 22. juli 2016 at 14:01

    Det var en flott beskrivelse av opplevelsene våre, Katrine! Takk for en hyggelig tur sammen! Og ha en fortsatt god sommer 😃

    • Reply Katrine Dybkjær 22. juli 2016 at 16:46

      Hej Ingeborg, Tak:) Ja det var en super hyggelig tur. Håber vi mødes på en anden tur sammen en dag! Rigtig god sommer – og rejseeventyr!:)

    Leave a Reply