New Zealand Storbyferie

5 dages sightseeing omkring Wellington

 

Forslag til must see steder – kultur, natur og i byen når man har fem dage i Wellingon

Mit første besøg hjemmefra!

– eller sådan føltes det ihvertfald. Catharina fra min uni klasse på CBS kom lige forbi. Her skal det måske indskydes at hun er på udveksling i Dunedin på sydøen og kun befandt sig 1 time væk med flyet!

Det var så hyggeligt!

Der var rigtig lagt program til hun skulle komme.

LØRDAG

Turist i byen! = udforskning. Vi gik en tur langs havnefronten, besteg Mt. Victoria og tog på en vandretur i det fantastiske vejr (jep det er rigtigt, ingen vind for engangs skyld).

Om aftenen stod den på indisk med en masse fantastiske venner og så en tur i byen, hvor vi drak cocktails af tekander og i tekopper. De danske drenge var ikke helt tilfredse med at skulle drikke øl af tekopper – mon en lille dansk maskulin øltradition blev brudt der?

IMG_4675

Vi fandt et LOTR sted. Gæt hvem jeg leger?

IMG_4677

To søder tøser på toppen af Mt. Victoria

IMG_4672

Sommer og solbriller!

IMG_4682

Cocktails i tekander… I Alice i Wonderland baren

 

SØNDAG

Søndagsmarkedet i Wellington langs havnefronten er obligatorisk. Så vi drog afsted i fuld sol igen idag. Der blev købt frugt og grønt og en kop kaffe til at nyde langs vandkanten.

2* brunch (med flat tøserne og en fødselsdagsbrunch). Vejret var perfekt, fuld og sol ingen vind, hun fik jo et helt skævt billede af Welly, men bare rolig det blev der lavet om på senere.

HOST HOST – vi sad for første gang udenfor hele dagen med solcreme på – yes! endelig sommer!!

Om aftenen stod den først på hjemmelavet mad fra vores indkøb på markedet. D

Derefter en gratis biograftur med alle internationale studerende. Vi havde booket hele biografen og så Gravity. Det var godt nok en sjov og underlig oplevelse at kende hvert eneste menneske i en hel biograf!

 

IMG_1165

Brunch i haven!

IMG_1164

Here it comes!

 

MANDAG

Endelig stak det mere normale ansigt på Wellington sig frem. Windy Welly was back! – nogle af vindstødende blev målt til orkanstyrke.

Vi besluttede os for at tage en tur til Weta Cave. Weta Cave er et sjovt sted. Det er her alle rekvisitterne til Lord of the Rings (LOTR imellem New Zealænder eller bare fanatiske fans), Hobbiten, Narnia og Tintin er blevet lavet. Vi var omringet af hobbitfødder, rustninger af plastik, minimodeller af Helms Deep, the Shire og tårnet med øjet (jeg tror I kender det også). Vi kom også ind og så smeden i arbejde med et sværd til den sidste Hobbit film.

Derefter stod den på cafe tid. Cafebesøg er jo også en vigtig del af den Wellingtonske kultur! Vi byttede kort, så jeg skrev en masse sjove og fantastiske ting hun skulle se på nordøen og hun skrev hvor jeg skulle tage på eventyr på sydøen.

Min veninde Cyrielle ringede og spurgte om jeg ikke lige kunne hjælpe hende, som fotograf ekspert (!! haha ikke det værste ry at få!). Hun havde lavet en hat, ja I hørte rigtigt hun, havde lavet hat i en af hendes fag (vi har det nu bare sjovere end på CBS). Hun skulle fremlægge den i morgen, men ville gerne lige have nogle gode billeder af den. Så os ned i fotostudiet, sætte lys og baggrund op og tage billeder af modeller. Det viste sig at hun også liiige havde i tankerne at Cat og jeg skulle stille op som modeller. Derefter to vi ud og spiste en sen aftensmad med hende, fik jeg sagt at hun er fransk..:P

IMG_4689

Hyggelig fætter

IMG_4692

Man siger jo det er sundt at gå med bare fødder…

IMG_4696

I dont like him much!

 

TIRSDAG

Jep Welly var ikke færdig med at spille smart. Tirsdag regnede og regnende og regnede det… Monsunen må være drejet forkert ved ækvator og være kommet til Welly istedet for Thailand.

Vores plan var egentlig en dagsvandretur, meeeeenn…

Vi tog istedet ind og fik en gratis rundtur i Parlamentet. Vi så hvordan politikerne vedtager love i Folketinget. Ha var jo sindsyge. Jeg har ellers prøvet umulige børn som lærervikar, men denne folk ville give mig grå hår i hovedet hurtigere end en 2. klasse på stoffer. Vi råbte og larmede og forlod højlydt lokalet mens en anden var igang med at snakke. Kunne I lige forestille jer Helle og Willy stå i Folketinget og råbe af hinanden – man skulle jo tro man var kommet til Italien eller Frankrig.

Derefter så vi Wellingtons ældste kirke. St. Paul, en hyggelig lille trækirke med knirkende gulve og en atmosfære af nybygger og kolonistemning. Det var som at træde ind i det lille hus på Prærien for en eftermiddag.

Om aftenen tog vi hjem og gik lidt i LOTR mode. Vi så “behind the scenes” blog over hvordan LOTR kom til verden. Sammen med hjemmelavet suppe og frugtsalat lærte vi om hvordan de fandt lokationerne, fik transporteret 500 mennesker op til en southern alps bjergtop og diverse dværg og hobbit bootscamps.

IMG_1171

Sankt Cathrina…! Jep jeg er en vigtig person

IMG_4703

Tur til parliamentet. Beehive (bikuben) som den bliver kaldt.

IMG_1169

St. Paul. A wooden wonder

ONSDAG

Idag var vejret endelig egnet til en vandretur. Efter et tandlægebesøg om morgenen, jeg havde knækket min tand aftenen forinden på en dansk lakrids – det er noget farligt stads, tør jo slet ikke komme hjem til dansk slik igen!, tog vi afsted. Vi tog en lille færge over til den anden side af bugten. På vejen mødte vi en dyrelæge. Bare rolig, han forsikrede os at der stadig er flere får en køer i New Zealand. 28 millioner får  i forhold til 8 millioner køer (en vigtig information, hvis man nu lige var på vandretur og blev stoppet af fire farlige køer og måtte klatre en omvej langs klippekanten på et bjerg for at komme udenom dem. Jeg var åbenbart bare uheldig dengang – chancerne for at der havde stået får på min vej havde været meget større, tshhh!!).

Vi startede vores vandretur fra Days Bay. En vandretur, vores dyrelæge forsinkrede os ville tage 1.5 time. 5 timer blev det til istedet. Jeg ved ikke helt om jeg tror på hans viden om får og køer længere (!!).

Det var en rigtig hyggelig bush walk og vi havde hjemmelavet tærte og norsk overlevelses snacks med (nødder, tørrede bær og chokolade), så det kunne ikke gå galt!

Om aftenen da vi kom tilbage havde Jane lavet jødisk flatmiddag. Fantastisk! Jeg er glad for at jeg skal på roadtrip med hende senere!.

IMG_1189

Frokost pause med hjemmelavet tærte

IMG_1187

Udsigt til Wellington fra trampen

IMG_1185

Der krydses floder…

IMG_1176

På vej på eventyr!

IMG_1174

Cat glæder sig til at se den anden side..

IMG_1193

Vi klarede det!! 5 timer efter

IMG_4711

Pause og nydelse af vejret, livet og udsigten

IMG_4706

Det er tilladt at være træt efter sådan en tur!

IMG_4715

Udsigt til sydøen. Kan I se de snetoppede bjerge i baggrunden?

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Morten 17. oktober 2013 at 09:24

    Det lyder hyggeligt.
    Vi glæder os meget til snart at få samme rundvisning i Wellington og omegn!
    Vi ses. 🙂

  • Leave a Reply