New Zealand

Nyt hjem i New Zealand


Flashback fra min udveksling til Wellington, New Zealand i 2013-2014


Drum drum drummmm (trommevivler)….

kl. 11.20 d. 07.07.13 stod jeg endelig på Wellington’sk jord. Efter en meget hoppende flyvetur og en endnu mere bumpende og vinding landing ind igennem en bjergkløft med havet for enden af landingsbanen og byen ved den afnden ende – stod vi nu endelig i vores nye hjemby.

Alexandra, Ingrids kiwi-buddy (en person fra NZ som du får tildelt af universitetet) hentede os i hendes bil og tog os på sightseeing, hygge på en cafe og satte mig til sidst af på 45 Salamanca Road (Ingrid bor kun to husnumre væk).

Dette viste sig at være mit hjem det næste halve år:

My house

Katie åbnede heldigvis døren. Katie er en new zealænder, som skal bo sammen med os i det næste halve år og svare på alle vores millioner af underlige spørgsmål, lave mad og lave alt muligt andet sjovt sammen med os.

Værelset til venstre for døren blev udpeget til at være mit lille (og kolde viste det sig) kongerige i det næste halve år. Jeg nåede slet ikke at få pakket ud for først faldt jeg i snak med Katie, så mødte jeg Jane og Gabbi som allerede var flyttet ind. De er begge fra USA og super søde. Og så drog jeg ellers på udforskning rundt i Wellington.

Wellington er en fantastisk by. Vi bor oppe af en bjergside lige ved siden af botanisk have og det kendte røde tog, så vi har den flotteste udsigt til centrum, Mt. Victoria på den anden side af byen og havnen. Der er altid liv i byen, især på Cuba st der er stedet for cafeer, kaffebarer og restauranter. Og så er der lige bakkerne. Her kan San Francisco godt gå hjem og lægge sig! – godt nok havde jeg glædet mig til at komme ud og vandre, men havde ikke forventet at jeg skulle på vandretur hver jeg skal skulle i supermarkedet eller i skole. Man skal passe på hvad man ønsker sig. Men det er nu en del af charmen ved Wellington. Man har det hele lige rundt om hjørnet (når man altså først er kravlet op eller ned af bjerget). Bjerge, strande, vandet og cafeerne og livet i byen.

Dette er helt sikkert lige en by for mig! Outdoor med et tvist af cafeliv og shopping. Den cocktail, kunne jeg godt blive afhængig af!

IMG_0441  IMG_0413

IMG_0425  IMG_0432

Grundet jetlag varede det ikke lang tid efter min tur inden jeg ramte puden….
Jeg vågnede op midt op natten til klaprende tænder – mine egne klaprende tænder! Det var iskoldt inde på værelset!! Det har ikke været et joke, når folk har advaret mig om at New Zealænderne er dårlige til at isolere deres huse. Jeg forventede is på mit vandglas den næste morgen og forfrysninger på mine hænder og fødder! – ha det var som at vågne op på toppen at et bjerg i Nepal alt for tidligt om morgenen og inderst inde håbe at man aldrig behøver, at komme ud af sin sovepose igen (tror ihvertfald der er én, der kan relaterer til det, ikke Lau). Jeg er da heldigvis i et land, der ikke løber tør for skiundertøj og varme uldsweatere, for jeg kommer til at blive en stor forbruger af det i den nærmeste fremtid!

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helle 9. juli 2013 at 06:25

    Har de “glemt” at installere radiator ?

    • Reply Katrine Dybkjær 13. juli 2013 at 04:07

      Ha, husene er så utætte – så radiatorer ville bare være spild af strøm. Bedre at have en du kan flytte rundt, så den er lige ved siden af dig i rummet:P

    Leave a Reply