New Zealand

Kiwi-land i sigte

IMG_8287

Efter 21 timers flyvning, to stopovers i Bangkok og Sydney kom længe ventede New Zealand endelig til syne.

Hvad vi ikke viste var, at der ventede os 1,5 timer i lufthavnen inden vi også kunne komme på rigtig newzealandsk jord. At de i New Zealand, ligesom i Aussie, er meget opmærksomme på hvad der kommer ind i landet af flora og fauna vidste jeg godt, men at de var fanatiske havde guidebøgerne diskret hoppet hen over. Først blev vi udspurgt i paskontrollen om millioner af spørgsmål, nogle af dem var nok mere for nysgerrighedens skyld. Hvorfor det skulle være interessant ift. mit visa hvad jeg skulle ned at studere kan jeg ikke lige se, men det var da meget hyggeligt lidt at tage en chat i paskontrollen, den var nok ikke gået i USA!

Derefter ventede der os en kedsommelig, lang til tider meget frustrerende tid på at vente i kø. Tre politifolk stod for enden af denne uendelige (føltes det!) kø af mennesker som alle skulle have tjekket om de havde græs, mad eller andre farlige ting med ind i landet. Efter at være blevet tjekket af politiet, blev vi dirigeret over i en ny kø, da vi havde krydset af at vi havde vandrestøvler med til New Zealand. Uh, det er også en meget uvant og farlig ting at snige med ind i New Zealand! Vi kom selvfølgelig til at stå i kø bag en flok kineserer. Jeg ved ikke hvad det er med kinesere, men de regner aldrig med, at der findes mad udenfor deres eget land. Denne familie havde selvfølelig også deres tre kæmpe overvægtige kufferter fyldt om med nudler, ris og hvem ved måske et par hundebøffer. Den stakkels politimand kom vist på overarbejdet efter sveden på hans pande at dømme, da kan skulle igennem samtlige underligt udseende og endnu mere ulæselige varedeklarationer.

Endelig blev det vores tur og vi fik heldigvis uden for meget besvær lov til at gå igennem. De tvang mig heldigvis ikke til at åbne min backpacker taske, for så var der sket en eksplosion i verdens klasse og jeg havde aldrig fået lukket den taske i gang – ikke engang min bedste vilje og min trang til at komme ud på Kiwi-jord kunne have lukket den backpacker taske igen!

Ha, I troede nok at vores kamp for at komme ind i New Zealand sluttede her, men nej, nej. Næsten som de sidste i hele lufthavnen skulle vi også lige igennem en scanning med vores bagage, så de kunne være sikre på at vi ikke havde smuglet noget ind i landet. Vandrestave eller noget så forbudt som et par zip-off bukser måske?

Heldigvis var vores kamp ovre og vi blev officielt lukket ud på new zealandsk grund. Til 16 grader og sol, det er da ikke så slemt at komme ned til i vinteren!

Christchurch, jordskælv og et container-mall

Vi havde landet i Christchurch hvor vi skulle have en enkelt overnatning før vores rejse endelig kunne slutte i Wellington – og mit udvekslingsophold kunne begynde. Efter at have fundet et backpacker hostel, drog vi på sightseeing i midt byen.

Til byens forsvar må jeg lige sige, at de for nylig har haft to kæmpe jordskælv, der har ødelagt meget af byen. Det kunne man nemlig godt mærke! Tomme og halvt ødelagde huse var det syn der mødte os. Der var ikke meget liv i byen og den lå spøgelsesagtig hen i eftermiddagssolen.

Dog er der en sjov ting, som er sket efter jordskælvet – deres indkøbscenter, der blev ødelagt i jordskælvet er genopstået i form af et containerer-mall. Butikkerne er blevet indrettet i farverige containere og et helt lille shoppingcenter er på den måde blevet bygget op igen – det var vist hurtigere end at bygge et helt nyt center og nu ligger de vist meget godt hvor de ligger. Det er ihvertfald blevet en kendt attraktion for byen.

Kirken, der er faldt faldet sammen grundet jordskælvet

Kirken, der er faldt faldet sammen grundet jordskælvet

IMG_0407

Container City Mall

Container Cafe

Container Cafe

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply