Anmeldelse af rejsegrej & gear

Outdoorjakken med det kvindelige snit og detaljekræs | Kabi K2 Haglöfs

På vores rundrejse i Indien havde jeg fornøjelsen af at teste Haglöfs nye skud på outdoor stammen, Kabi K2 jakken.

Første spirrende ide til at udvikle denne jakke er måske blevet tænkt højt oppe på en af Mount Everests bjergtinder af den seje kvindelige spanske bjergbestiger Edurne Pasaban, som står bag denne jakke. Hun har besteget flere legendariske bjerge såsom Mount Everst, K2, Kangchenjunga og andre af verdens højeste og mest udfordrende tinder. Jakken er derfor udviklet til at modstå det barske terræn og give ultimativ beskyttelse mod vind, vand og de barske vilkår i bjergene. På jakken er der to sidelommer med vandtætte lynlåse, justerbar talje og ærmer med nem Velcro® justeringer. Det gør den til kræs for os kræsne outdoor folk. Når man er ude i vildmarken skal udstyret bare virke og indtil videre har Kabi været en god buddy på vores outdoor eventyr.

Man fornemmer tydeligt Pasabans kræsen for detaljerne i jakken. Hætten er lavet af ekstra kraftigt stof, så den kan blive på plads selv i stormvejr. Dog er hætten lige lovlig stor til mit hoved og jeg skal stramme den en del ind, for at den ikke falder ned og dækker for min øjne i kraftig vind. Jeg er vild med den detalje at jakken går ned om rumpen, så man ikke bliver våd, når man drager ud i regnvejr. Det meste af jakken er ligeledes lavet i lærredsvævet GORE-TEX® Paclite® 30D materiale. Ved at udskifte de normale rip-stop tråde i nylon med mere slidstærkt carbon materiale har jakken opnået en øget slidstyrke – fedt for en vandrer og eventyrer som mig, der aldrig ved hvordan rutens terræn og farbarhed udvikler sig.

UG til en aktiv livsstil

Kabi K2 jakken fungerer også godt, når der kommer sved på panden. Blandt andet kan man lyne op under armene, så man hurtigt får ventilation og varmen ud af jakken uden at den bliver fugtig. Dette er en detalje low weight jakker tit mangler, hvilket jeg ved andre jakker har oplevet giver en klam fornemmelse inde på inderste lag under jakken.

Kvindeligt snit til outdoor garderoben

Noget af det en kvindelig outdoorer som mig tit kan rive sig selv i håret over, er at så få producenter laver noget der er lækkert for mine kvindelige øjne. Bevar mig vel, de har selvfølgelig kvindelige modeller, men når jeg først får alt min gear på ligner jeg alligevel altid til forveksling en mand med farverne og snittene. Så jeg er glad for at outdoorfolk som Edurne er kommet ind i producenternes laboratorier. Kabi har nemlig ikke bare et snit der passer til kvindelige former, men også farver der giver lidt kulør på hverdagen. Min model er lilla og lækker.

En anden detalje  med farven er at flere myggearter faktisk bliver tiltrukket af eksempelvis sort, mens jeg oplevede at den lilla farve ikke tiltræk lige så mange uønskede følgesvende på vores outdoor eventyr i Indien (som interesserede indere – og dem er vi altid friske på at møde!).

Minus på kontoen

Jakken Kabi K2 får rigtig mange pluspoint for detaljer, slidtstærke materialer og regntæt kvalitet. Man kan mærke den er lavet i en ret høj kaliber til detaljebevidste og hardcore outdoor typer.

Dog fandt jeg også lidt minusser på jakke-kontoen. Den er lidt besværlig at pakke ned fordi hætten er forholdsvis tyk og lavet i mere slidstærkt materiale, hvilket kan være en udfordring hvis man kun har en lille daypack med på tur. Derudover er lynlåsen lidt hård at anvende, men det skyldes at den er regntæt og derved tættere i materialerne ved lynlåsen – og det er selvfølgelig svært at få det hele.

Alt i alt er Kabi K2 en rigtig lækker jakke fra Haflöfs outdoor mekka. Man kan mærke at der er blevet kælet for detaljerne af en som kender sit “fag” som outdoor specialist. Og dens feminine snit for mange point herfra! Den kommer helt sikkert med på tur igen både på backpackerrejser som Indien, hvor man kan holdes tør for selv monsumregnen. Derudover bliver den helt sikkert også min tro følgesvend når kompasset peger mod nord og vores barske vejr herhjemme. 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply