Anmeldelse af rejsegrej & gear

Kvindelige snit og vinder af design pris | Aran Valley jakke Haglöfs

Hvis du ikke har hørt om Edurne Pasaban, så skal vi starte der. Edurne er en super sej outdoor kvinde. Hun er den første til at bestige alle verdens 14 bjergtoppe på over 8,000 meter! Tjek ved sejhed. Når sådan en dame sætter sig for at indgå et samarbejde med Haglöfs, om en outdoor tøjkollektion til kvinder, så kan det ikke gå helt galt! Jeg anmelder Aran Valley jakken i dette indlæg.

Målet med outdoor kollektionen er at lave lækre outdoor produkter – designet specialt til kvinder og til det rå outdoor liv.

I denne anmeldelse sætter vi fokus på hendes Aran Valley jakke, som jeg tester på vores outdoor rejse rundt i Sydindien. Fokus for denne jakke var at udvikle en optimal sommer isolerende jakke, der kunne holde til en aktiv og robust livsstil – fx klatring.

Jakken er super let, men den giver stadig god isolation og vindbeskyttelse, hvis vejret pludselig skifter om. Jeg ser derfor Aran Valley jakken som en rigtig god “ven”, du kan have med i tasken, når du drager afsted ud i naturen. Den vejer næsten ingenting og kan pakkes tæt sammen – alligevel får du rigtig god isolation og vindbeskyttelse hvis vejret pludselig blæser op.

Jakken kan fungerer fint som det yderste beskyttende lag, men jeg kunne også fint have den inden under fx en regnjakke.

Efter at have brugt jakken på vores outdoor eventyr i Sydindien, står det klart for mig, at man godt kan sætte en verdensberømt klatre-inde til at udvikle jakker. Når man har besteget verdens 14 største bjergtoppe, så har man også fokus på detaljerne – alle detaljerne for Aran Valley jakken er i max top!

Outdoor-jakke specielt for kvinder

Haglöfs nye kollektion fra 2017 er udviklet specielt til kvinder. Det er en fantastisk god ide at hive en professionel og kompetent outdoor kvinde ind til at udvikle kollektionen sammen med dem. Aran Valley jakken er ikke kun udviklet til at passe kvindelige former – den er også lavet til at sidde på en kvinde. Jakkens farve springer i øjnene og det er fedt med nogle produkter, hvor man har tænkt den kvindelige målgruppe ind fra starten af.

Design pris for Aran Valley jakken

Jakken vandt faktisk en pris for bedste design. I 2016 vandt jakken Industri Award’en for bedste outdoor tekstil design. Juryen udtalte:

“Nice look – excellent cut. This is a great looking jacket, we really like the design. One of our team members liked it so much, she wanted to take it home with her.”

Der blev især lagt væk på det innovative ved jakken – både i tekstiler og funktioner samt dens unikke kvindelige outdoor snit.

Minusser

Til det danske vejr ville det have været en ekstra god funktion, hvis jakken havde været vandtæt. Der er altid den udfordring for outdoor jakker mellem at være vandtætte og kunne transportere sveden væk fra kroppen ved fysisk aktivitet. I dette tilfælde får man en jakke som isolerer og holder vinden væk, når man drager på outdoor eventyr. Den kan fint anvendes under en regnjakke, men er altså ikke regntæt i sig selv.

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply