New Zealand Roadtrip

Roadtrip med stone henge, vinsmagning og glow worms | New Zealand


Fra mit udvekslingsophold i New Zealand, 2013 


Katrine vil du ikke med på roadtrip??

Jo jeg er altid frisk på roadtrip, så da jeg blev spurgt af en af mine venner Mari, sagde jeg selvfølgelig ja. Som det er med os “international students” så ender vi altid med en kæmpe flok. Så i var 15 der lørdag morgen stod klar til at tage på road trip. Vi havde lejet 3 biler og en eller anden havde vist nok styr på hvor vi skulle hen.

Det viste sig at ham det skulle køre vores bil ikke havde sit internationale kørekort, så pludselig blev jeg chauffør på vores tur. Så jeg var på den igen – i den forkerte side af vejen…

roadtrip-new zealand-outnabout

Vi kørte afsted og allerede efter et par kilometer fandt vi ud af, at tre biler på roadtrip er to for meget. En bil drejede af uden af fortælle os andre om det, en anden tog i Countdown supermarkedet, for at købe frokost og vores bil besluttede sig for at tage ud og se ting i området, nu vi havde en bil.

New Zealandsk Stone Henge

Første stop blev derfor “Stonge Henge” – altså en maori udvidet kopi af den originale.  Denne Stonge Henge kunne (blandt andet) vise hvad klokken var ved hjælp af solen, endestene bugtede sig med horisonten og man kunne ved hjælp af skygger se, hvilket stjernetegn det var idag. Desværre var det skyet, så solen var ikke fremme, det var så tåget at vi ikke kunne se horisonten og der var ingen skygger på jorden… Så var det da heldigt at den havde en speciel ekkoklang, så kunne vi da rende rundt og klappe hænder i stedet for alt det andet.

roadtrip-new zealand-outnaboutroadtrip-new zealand-outnabout

roadtrip-new zealand-outnabout-rejseblog

Glow Worm cave

Næste stop på turen var en hule med lysende orme- bare fordi det var et sjovt koncept og lidt underligt..:P Vi vidste ikke andet end at det vist nok skulle være i området -meenn Danmark “lige i området” er absolut ikke det samme som New Zealand “lige i området”. Så det nærmeste turistkontor blevet vores mål (så kunne jeg jo også lave lidt research til mit fag i skolen – tourism marketing..:P).
Ha der fik vi en lang næse – ormene tog ikke imod besøg den næste måned.

Vinsmagning i Martinborough

Heldigvis var området, Martinborough, en kendt vinosmagningsområde fandt vi ud af, så vi var ikke lang tid om at ændre vores planer og drage mod nogle vingårde.

 

roadtrip-new zealand-outnabout-vinsmagning

roadtrip-new zealand-outnabout-vinsmagning

 

roadtrip-new zealand-outnabout-vinsmagning

 

Overnatning i Lake Ferry

Det skal lige tilføjes, at indtil nu anede vi stadig ikke hvor vi skulle sove henne. Ham der havde arrangeret overnatningen var ikke til at få fat på og den anden vil bare lige så forvirret som os.. Men vi havde jo heller ikke tid, der var alt for mange spændende ting vi skulle opleve.

Det næste på vores improviserede liste var at tage ned Lake Ferry, en lille by i enden af nordøen. Folk stod på stranden (med sort sand) og fiskede. Får gik rundt omkring på den grønbeklædte bjergside og græssede lige så fredeligt. Det var et hyggeligt lille område på kanten af Nordøen, lige det perfekte sted at skulle en perfekt, men meget improviseret dag.

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

 

Resten af aftenen stod den ellers på ægte hostel/spejder hygge med hjemmelavede burgere, sweet potato fries og puslespil…..

Næste morgen tidlig stod Hannah og jeg tidligt op og tog en solopgangstur langs vandet, inden vi tog tilbage til Wellington igen og mødte næste uge med frisk sind og vind i håret.

 

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

roadtrip-outnabout-rejseblog-newzealand

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Helle 16. august 2013 at 07:23

    Lyder dejligt med al den improvision og spejderagtig-men hvor endte I så med at bo ??

  • Leave a Reply