Mallorca Spanien Storbyferie World heritage site - UNESCO

Valldemossa – idyl i Tramuntanabjergene

 

foto 3-1

foto 5

Når man siger Mallorcansk bjergidyl, må man også sige Valldemossa. Denne lille bjergby ligger på Mallorcas vestkyst og er absolut ikke kendt for sine gode badestrande. Det er rå, stejleklipper der måder en fra vandet og fra land skal man forcere en del hårnålesving i Tramuntana bjergkæden for at nå sin destination. Men det er hele besværet, for det er den yndigste og mest idylliske by, der møder en for enden.

Denne lille by på 2.000 indbyggere er fyldt med skønne gamle sandstensfarvede bygninger, små gader og de skønneste grønne blomster og planter i vindueskarmene, op ad murene og ved siden af dørerne.

foto 3-3

 

foto 4-3

På et gadehjørne står en mand og arbejder med at lave rammer til malerier og et andet sted er en bondes tomater klar til at blive høstet og nydt. Livet leves på en dejlig behagelig måde her i byen.

foto 2-1

foto 3-4

Hele området i bjergkæden Tramuntana er en del af UNESCOs verdensarvsliste og man forstår godt, hvorfor de har valgt netop dette sted.

I denne by skal man nyde den afslappende bjergstemning, gå op til udsigtspunktet og nyd udsigten ud over bjergene og markerne der ligger udenfor byen og drikke en cafe con leche på en af byens mange cafeer.

foto 4-1

foto 1

foto 5-2

foto 5

foto 5-3

foto 5-1

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply