Grønland Vandreferie

Vandring i Sydgrønland: tag med en dag i vildmarken

 

vandring-sydgrønland

Morgenmaden idag bestod af couscous/havregrød, der blev kørt lidt på de sidste rester. Jeg ved ikke om vi kunne få en Michelinstjerne for den ret, men udsigten over de grønne fjelde og isbjergene ude i fjorden fortjener ihvertfald et par stjerner.

Stjerner kunne ruten vi skulle følge idag dog ikke forvente at få! Det tog os syv timer at gå fire kilometer…. Så må I selv gætte jer til antallet af chokolade og puste pauser.
Det var ved et af disse stop Anne Dorte så filosofisk sagde:

” når koen kælver får den en kalv, når isbjerget kælver får jeg is til en dejlig kold gin&tonic”

I det øjeblik havde vi alle givet meget for netop sådan en dejlig kølig drik!

Vi skulle dog istedet krydse over et bjerg – prustede, svendede og med myggenet som ekstra tvist. Der var (selvfølgelig) fyldt med krat, rullesten, floder vi skulle ned i dalen og krydse og meget stejle klippeskrænter vi skulle følge op igen. Ingen får havde været dumme nok til at gå denne vej, så ikke engang en lille fåresti kunne vi følge. Benhård Indiana Jones-style blev det til.

Og midt i alt det skulle vi liiiige finde ud af hvor kortet med den mærkede rute mente det ville være mindst smertefrit at krydse over fjeldet.
Forestil jer at stå med et A3 ark, der gør det ud for en rute, der tog os 14 dage at vandre – så er det lidt svært at tyde om man skal krydse fjeldet lige her eller om to kilometer. Vi gik vist lidt mange omveje af den grund, men frem kom vi da altid.

Det var fem meget trætte, kaffetrængende men chokoladefyldte og glade vandrere, der endelig stod på toppen af fjeldet og kunne se over til den næste dal, Hvalseyfjorden og en lille fin flad sti (!!) løbe fra Hvalsø kirke i det fjerne og mod Julianehåb. Men de fisk var hele vores bjergbestigning værd (skal man vist sige). Udsigten var ihvertfald.

IMG_3391

Som et sidste lille eventyr den dag valgte en fugl at sætte sig direkte foran mig og kigge mens jeg sad i min bedste kinesertoilet stilling og tissede – kan man mon anmelde den for ulovlig adfærd? Blufærdighedskrængelse? Kan jeg få et toilet med i fjeldet næste gang, tak!

IMG_2769

 

IMG_3353

IMG_3389

 

IMG_3396

IMG_3353

Vi fortsætter vandreturen til Juliannehåb og grønlandsmesterskab i kajak – vil du med så se HER

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply helle dybkjær 18. august 2014 at 10:15

    Du har herved fået tilladelse til, at medbringe toilet på næste fjeldtur ! -men det er helt personligt, så du bærer selv….

    • Reply Katrine Dybkjær 18. august 2014 at 16:48

      Haha så skal jeg vist have en lidt større backpackertaske med og ikke særlig meget mad….

    Leave a Reply