Afrika Marokko Rejsevlog

REJSEVLOG | Marokko #3: Velkommen i Aladdins univers | Agadir

Agadir ligger og nyder livet ved vandet på den Marrokanske kyst. Byens perle er en 5 km lang strandpromenade midt i centrum af byen. Der er puls, stemning og havsus i den farvelige by, som I kan se i vores rejsevideo om Agadir om omegn, da rejsebloggen OUT’N’ABOUT besøgte Marokko.

REJSEVLOG om vores eventyr i Agadir, Marokko

Agadir byder på strandmekka og sports-lækkert vejr

Mange af byens hoteller ligger ud til strandpromenaden og det er her livet leves. Vi tog afsted på en morgenløbetur og blev mødt af et fantastisk syn. Hele byen var stået op for at være aktive i den ”kølige” november morgen (læs: min nordiske krop vurderede det til lækker dansk forår). Drengene spillede fodbold i vandkanten, kvinder (jeg blev positivt overrasket her) joggede afsted og mænd stod i små flokke og lavede træningsøvelser sammen. Helt unik oplevelse af være med til alle de lokales aktive morgentjanser.

Jeg blev faktisk overrasket over, hvor aktivt et folkefærd marokkanerne er. Vejret i november er også helt perfekt til at dyrke motion i. Folk kommer hertil for at spille golf – og vi så også flere racercykler der trådte i pedalerne i det marokkanske behagelige efterårsvejr.

Havnepromenaden ender ved Agadir havn. Med vores sejlergen i årerne er havne noget, der virkelig drager. Og denne havn var ingen undtagelse. Stemningen er helt speciel med lyden af tøffende både der skal i havn, måger der skriger og duften af grillet fisk fra de mange små havnecafeer. Havnen er helt klart destinationen når maven råber på frokost og aftensmad. Vi spiste på den hyggelige restaurant, Pure Passion, med udsigt ud over havnen.

outnabout_marokko-agadir29

outnabout_marokko-agadir2

outnabout_marokko-agadir4

outnabout_marokko-agadir7

outnabout_marokko-agadir14

Bjerget Agadir, portugisisk invasion og historisk borgruin

Et markant vartegn for byen Agadir er et 240 m højt bjerg, der tårner sig op over byen. På toppen af bjerget, længe for de første nomader slog sig ned og grundlagde byen, byggede berberne en strategisk vigtig borg i kampen mod Portugiserne. Desværre tabte de kampen i 1050 og bjerget var i flere år under portugisisk herredømme. I 1541 kom bjerget og byen på marokkanske hænder – og både bjerg og by fik samme navn, Agadir.

Klokken kl 23.43 den 22. februar 1960, vores guide husker det rystende som var det i går, blev byen ramt af et forfærdeligt jordskælv. En tredjedel af byens befolkning døde og byen blev lagt i ruiner. forsvarsborg gik også tabt. De historiske ruiner fra berbernes gamle forsvarsborg er omtrent det sidste, der er tilbage af den gamle bys historie. En tur op på bjerget giver ikke kun et lille historisk kuldegys, med også en udsigt, man ikke finder mange andre steder i byen.

 

outnabout_marokko-agadir-portraet

outnabout_marokko-agadir10

outnabout_marokko-agadir9

outnabout_marokko-agadir17

outnabout_marokko-agadir24

Kigger du væk fra havet og stranden kigger du lige ind i bjergkæden Høje Atlas tårnende profil. Bjergkæden er mere end 800 km lang og går hele vejen til den Algeriske grænse.

På vejen derop stødte vi på en flok kameler, der gik og græssede fredeligt midt mellem ruinerne. Så var vi nok lige kommet til Marokko! Vores guide forklarede, at:

”Det er det nomadiske folk. De lever af deres kameller, som græsser i Høje Atlas bjergene. Når de har brug for penge, går de til byen og sælger en kamel. En kamel kan sælges for omkring 15.000 DRM” (Omkring 10,500 DKK, hvis nogle af jer står og mangler en kamel)

TIP! Det er gratis at komme ind og se ruinområdet. Har du de gode gå sko på er der en fin sti fra byen og op på toppen af bjerget.

outnabout_marokko-agadir20

outnabout_marokko-agadir8

outnabout_marokko-agadir22

outnabout_marokko-agadir5

outnabout_marokko-agadir30


Find tidligere indlæg i Marokko serien her


Vi var inviteret af Marokkoeksperten og Moroccan National Tourist Office. Holdningerne står vi selv indefor og indholdet er selvfølgelig vores egne strikkerier. Tak fordi I støtter dem, som gør det muligt for os at lave det vi elsker. 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Maja 6. juni 2018 at 13:47

  Hej Katrine,
  Skøn blog du har.
  Mange tak for inspiration.
  Hvornår på året synes du at man skal tage til Marokko for at få mest ud af vejret?
  Vi har selv i år valgt at købe en rejse til Egypten.
  De bedste hilsner
  Maja

 • Leave a Reply