Australien

Besøg hos ambasadøren – og Prins Frederiks protegé

20131127-123434.jpgTuren går nu nedad. Bjergtoppene tårner sig over os. Det viser sig, at vi nu kommer ind i nogle af de smukkeste områder, vi har set hernede. Serpentinersving med fantastiske panoraudsigter over kløfter og skovområder. Store græs- og buskområder skråner ned til blå søer, som vi kører langs med i timevis. Store flokke af kænguruer holder til på græsengene. En flok emuer ses og vi drejer ned af en grusvej for at komme tættere på. Vi gør et ophold i den lille by, Talbingo, som ligger på kanten af en større sø. Solen reflekteres i vandet og bjergene ses i baggrunden. Her er ren alpeidyl.

Efter nogle timers kørsel kommer vi ind på Hume Highway. Vejen er opkaldt efter en opdagelsesrejsende, Hume, der fandt vejen fra Sydney til Melbourne og opdagede Murray floden. Et navn vi skal møde igen senere, i et af alle de sjove tilfældigheder vi har mødt så mange af.

20131127-123546.jpgOg så kører vi der-ud-ad, som Gasolin sang engang. Pludselig suser en bil på tværs af vejen. Lettere forbløffede konstaterer vi, at australske vejsystemer er noget mere lempeligere end de danske. Her kan man køre til og fra motorvejen lidt på kryds og tværs. Sågar er det tilladt at cykle på motorvejen, blot man er forsigtig ved krydsningen af frakørsler! I Danmark ville man nærmest blive fængslet for noget tilsvarende.

Det bliver en overnatning i Gundagi, der mest er kendt for de flotte broer over Murrumbidgee floden. En ingeniørbedrift i slutningen af 1800 tallet. Helle og jeg løber næste morgen en fin tur rundt i det kuperede område og ender på en bakketop med den flotteste udsigt over dalen. Senere kører vi derop for at tage 360-grader panorama billeder.

20131127-123612.jpgI Goulbourn drejer vi igen fra Hume Highway. Tid til kaffe og lidt by rundtur. Efter et tips fra en lokal beboer besøger vi en historisk bygning i udkanten af byen. Huset, der er nærmest en herregård, står som det blev bygget i 1800 tallet. Da vi kommer op til fordøren, træder en ældre herre frem og byder os velkommen. Vi bliver bedt om at sætte os ved et stort maghonibord. Herren vil gerne give os en indføring i husets og familiens historie. Der udtråler en særlig autoritet fra ham. Det hele startede med, at en ung dansk sejler kom til Sydney, lavede en rydning i et regnskovsområde og byggede et mejeri for at lave ost! Fortæller han. Da han så hører, hvor vi kommer fra, ja så bliver vi næsten optaget i familien! Vi får ihvertfald en sublim rundvisning og fortælling om det hele. Forøvrigt er han også barnebarn af opdageren Hume, ham der fik opkaldt en motorvej efter sig. Vi får flere historier om det. Og så er han tidligere australsk ambassadør i bla Iran, Burma og FN. Flere historier!
Forøvrigt var hans kone officiel protegé for Prins Frederik i forbindelse med hans besøg under De Oplympiske Lege i Sydney. Hun havde en lille finger med i spillet angående Frederiks møde med en vis pige i en bar i Sydney havn! Men det er en hel anden historie.

20131127-123648.jpg20131127-123759.jpgDagen efter besøger vi Mortons National Park. På vejen videre skal vi ind og have lidt forfriskning, altså kaffe igen! Der ligger en sjov cafe, som skilter med noget med cykler. Ind af døren træder vi og ser en udsædvanlig kombination af kaffe, kager og cykler hængt op på væggen. Det er en cykelcafé og de laver ture i området. Efter besvarelse af det obligatoriske spørgsmål, hvor vi er fra, kommer en ny sjov historie frem. Den unge caféejer har lige været i Danmark! Hans far er gift i København og mødte sin svenske kone i Tivoli. Han har sprunget skihop på Holmekolmen i Oslo! Begejstringen er stor for det skandinaviske. Det slår os, at vi har mødt så mange hernede, som har haft relation til Danmark og som taler så positivt om det nordiske.

Vejret er blevet dejlig varmt. Da vi ser et skilt med en rasteplads ved Murrumbidgee floden holder vi ind. Her er en fin sandbanke ned til floden, så vi tar badetøjet på og hopper i. Strømmen er stærk, så vi ikke kan svømme imod den, men kommer dog sikkert i land igen. Nogle lækre bøffer smides på barbecue-grillen på pladsen. Det er dejligt at være her!

Så når vi endelig østkysten syd for Sydney. Stedet hedder Kiama, som er kendt for et såkaldt Blowhole. Det blæser kraftigt idag, så vi oplever dette fænomen på bedste vis. Den kraftige vind presser store bølger mod land. Et hul i klippekysten fører ind under land, så vandet blæses lodret op i store kaskader fra hullet i undergrunden. Surfere leger i de kæmpestore bølger og kystvagten holder øje, hvis nogen får problemer.

Det går nu opad langs kysten mod Sydney. Vi vil være der i morgen og vi glæder os rigtigt til at udforske byen!

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Henning og Susanne Balle 27. november 2013 at 06:10

  Hej med jer
  Sikke nogen rejsebeskrivelser – vi er da absolut nød til, at opleve Australien kan vi høre:-)
  Der er da gået en journalist/forfatter tabt i dig Morten, dine beskrivelser gør jo, at vi i den grad kan se turen for os – tak for det:-)

  Vi venter spændt på næste fortælling…

  Kh Henning og Susanne

 • Leave a Reply