Guides & tips New Zealand

Igennem en lufthavnskontrol i New Zealand

new-zealand-lufthavn-outnabout

Om lufthavnskontrol og andre sjove ting i en lufthavn (hvis du tror mig!). Hvad er det nu liiiige man skal være opmærksom på, når man skal igennem en lufthavnskontrol i New Zealand. Her kommer en mini guide med min egen historiske ankomst til New Zealand – og lidt tips til at komme godt igennem.

En lufthavnskontrol der gav mig grå hår

Efter 21 timers flyning, to stopovers i Bangkok og Sydney kom længe ventede New Zealand endelig til syne. Christchurch bød mig velkommen på min seks måneders tur til New Zealand!

Hvad vi ikke viste var, at der ventede os 1,5 timer i lufthavnen inden vi også kunne komme på rigtig newzealandsk jord. At de i New Zealand, ligesom i Aussie, er meget opmærksomme på hvad der kommer ind i landet af flora og fauna vidste jeg godt, men at de var fanatiske havde guidebøgerne diskret hoppet hen over.

 1. Forvent snak og nysgerrighed i paskontrollen. Først blev vi udspurgt i paskontrollen om millioner af spørgsmål, nogle af dem var nok mere for nysgerrighedens skyld. Hvorfor det skulle være interessant ift. mit visa hvad jeg skulle ned og studerer kan jeg ikke lige se, men det var da meget hyggeligt lidt at tage en chat i paskontrollen, den var nok ikke gået i USA!
 2. Hav tålmodighed, meget af den. Derefter ventede der os en kedsommelig, lang til tider meget fustrerende tid på at vente i kø. Tre politifolk stod for enden af denne uendelige (føltes det!) kø af mennesker som alle skulle have tjekket om de havde græs, mad eller andre farlige ting med ind i landet. Efter at være blevet tjekket af politiet, blev vi dirigeret over i en ny kø, da vi havde krydset af at vi havde vandrestøvler med til New Zealand. Uh, det er også en meget uvant og farlig ting at snige med ind i New Zealand!
 3. Stil dig aldrig bag en kineser (her en lille undskyldning til de dejlige kinesere jeg kender!) – vi kom selvfølgelig til at stå i kø bag kineserer. Jeg ved ikke hvad det er med kinesere, men de regner ikke med at der findes mad udenfor deres eget land. Denne familie havde selvfølelig også deres tre kæmpe overvægtige kufferter fyldt om med nudler, ris, og måske et par hundebøffer med. Den stakkels politimand kom vist på overarbejdet efter sveden på at pande at dømme, da kan skulle igennem samtlige underligt udseende og endnu mere ulæselige varerdeklarationer.
 4. Pak en backpackertaske – den forventer de ikke der kan være så meget i. De tvang mig heldigvis ikke til at åbne min backpacker taske, for så var der sket en eksplosion i verdens klasse og jeg havde aldrig fået lukket den taske i gang – ikke engang min bedste vilje og min trang til at komme ud på Kiwi-jord kunne have lukket den backpacker taske igen! Jeg svang den bare let og elegant (ha) over skulderen og…
 5. Og selvom du tror du er sluppet, må du aldrig se for lettet ud. Ha, I troede nok at vores kamp for at komme ind i New Zealand sluttede her, men nej, nej. Næsten som de sidste i hele lufthavnen skulle vi også lige igennem en scanning og scanne vores bagage ind, så de kunne være sikre på at vi ikke havde smuglet noget ind i landet. Vandrestave eller noget så forbudt som et par zip-off bukser måske?

Og så kunne vi sige velkommen til New Zealand og et halvt år af fantastiske oplevelser.

Mere om mit udvekslingsophold i New Zealand 

TIP om New Zealands immigration

Her er en side til at blive lidt klogere på hvad du må tage med ind i landet. 

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rejseentusiasten 19. marts 2016 at 21:54

  Det lyder godt nok lidt fanatisk. Men nu hvor jeg ved det, så vil jeg være forberedt hvis jeg nogensinde skal dertil! 🙂

  https://rejseentusiasten.wordpress.com/

  • Reply Katrine Dybkjær 24. marts 2016 at 08:49

   Haha ja lige præcis. Husk at pakke tålmodigheden hvis du nogensinde kommer forbi New Zealand..;) Så skulle du klare den!

 • Reply Nikoline 25. marts 2016 at 21:26

  Fedt, at du skal være et halvt år i New Zealand, blev helt overrasket. Skriver du så dit speciale på farten?

  • Reply Katrine Dybkjær 3. april 2016 at 10:05

   Hej Nikoline,
   Det var faktisk en artikel fra min tid i New Zealand, som jeg aldrig fik offentliggjort. Nej (desværre) er jeg ikke på vej til New Zealand:( Men tager en uge til Skotland på onsdag og Færøerne efter det… men små specialetilpassede turer. Håber det går godt med dit specialeskrivning!
   Kram Katrine

  Leave a Reply