Asien Backpackertur Indien Kur&kultur

Indisk Holi farvefestival på Bamboo Yoga Retreat

Den indiske farve festival Holi stod for døren mens vi boede og nød yoga livet på Bamboo Yoga i det indiske Goa. Festlighederne blev fejret med manér og det var en oplevelse vi aldrig glemmer (jeg havde det fx i håret to uger efter)!

Indiske Holi festival fyldt med farver og lokale traditioner

Dagen efter bliver det os, som står i tårer – af grin vel at mærke. Vi er havnet midt i indernes Holi Festival – eller farve festival, hvor de fejrer lykke og fertilitet. Festivalen varer i fire dage og fjerdedagen slutter af med et farve splash, fyldt af smil og kaos, som kun inderne kan lave det. Alle kaster farve på alle. Turister slipper heller ikke udenom på Bamboo. Så inden vi får set os om blev vores tur i vandet pludselig til noget der ligner en tur igennem en farvefabrik. Vi griner og kaster farve rundt sammen med de lokale. Jo mere farve desto bedre betror en af dem os. Får man ikke farve på sig, så venter der sig syv år uden fertilitet. Ikke så underligt de unge mænd har købt rigelige mængder af farve i alle regnbuens farver.

Om eftermiddagen er yoga sessionen fyldt med farver i håret, kroppen og ansigterne på alle hotellets gæster. Vores yogalærer udbryder smilende:

“Der var I heldige, havde I ingen farve på havde jeg gjort timen ekstra hård!”

Puha godt man har fejret Holi på ægte indisk maner. I fire aftener hører vi også sang og dans fra de mange lokale landsbyer rundt om yoga retreatet. Der bliver festet, delt mad fra flere huse i byen.

Om aftenen er vi så heldige at komme med til en af deres danse/fest aftener. Det er kun de unge drenge, der med en gren og farlige hurtige bevægelser, som må danse deres fejringsdans. Imens står vi andre og kigger på, klapper med og nyder den festlige stemning som har sænket sig over Patnem beach, Bamboo Yoga og os selv.

Mens vi ligger godt trætte i vores lille bambushytte med dejlig ømme muskler og fred i sindet, hører vi de lokales trommer og dans, som om de danser for vores fremtidig lykke her på en lille strand in Goa.

Sund mad og sand på gulvet

Efter den kæmpe omgang farvefest og smil med de lokale til Holi-festivalen slænger vi os dagen efter i puderne og nyder stilheden på yoga retreatet. Vi udveksler spændende historier med de andre på hotellet og nyder brisen fra det Arabiske hav. Maden fra den inkluderede morgenbuffet er vegetarisk og lækker. Om eftermiddagen er der ægte engelsk teatime under palmetræerne og mellem bambusvæggene.

Mens jeg nyder deres hjemmelavede kokossmåkager og masalate, kan jeg ikke lade være med at tænke hvor heldig vi er. Hvilken lille perle vi er kommet forbi her på denne off the beaten track strand i Sydindien!

 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply