Asien Backpackertur Indien

Strand eventyr på Leela Cottages i Goa

Palmetræer suser i vinden, da vi drager på eventyr i hippiernes gamle højborg – Goa. Vi har tilbragt et par nætter i den hyggelige palmelund, der dækker over Leela Cottages hyggelige hytter i koloni stil. Goa er Indiens turistdestination nummer et, der dog har glemt at opføre sig turistet.

Hippiernes lange hår og flavrebukser er idag blevet erstattet af yoga-dister, der som samlede kamptropper marcherer langs stranden med deres måtter under armen i solopgangen og solnedgangens skær. “Find peace and harmony” “meditation marathons” og “reforms your soul” står der på de hjemmelavede skilte, da vi slentrer op af den eneste vej, der findes i Ashwem beach. Blandt disse skilte, der lover fred og kærlighed, møder vores syn også tilbud på et sprog vi ikke forstår – russisk viser det sig. Fra Rusland kan man få direkte fly til Goa og de turister vi møder her er hovedsageligt russere og folk fra Kasakhstan – næsten lige så eksotiske og anderledes lande som Indien, så det kan vi godt leve med.

Turistdestinationen der glemte at være turistet

40 km her fra Ashwem beach ligger UNESCO sitet Old Goa. En gammel koloniby, der som et mini Europa tårner sig op mellem palmetræer og indisk trafikkaos. Efter en dag på langs besluttede vi os for at være lidt turist-kulturelle og finde en guidet tur, som kunne tage os derhen. Offentlig busser eller toge er der nemlig ingen af i Ashvem og Lau har nedlagt forbud mod cykling i 40 graders varme. Men vi blev mødt af spørgende blikke – turistbus, guidede ture?

Jo en mente nok der var en tur, som startede i en by en halv times kørsel herfra, måske. Senere så vi også en bod, der på et hjemmebanket skilt tilbød “guidet tur”. Han havde en bil med plads til fire personer, så kunne han jo lige så godt lege turistguide.

Men ellers var det ikke til at opstøve turistbusser eller ture. Fantastisk! Skønt at være et sted hvor turismen ikke er mere udbredt endnu. Gad vide hvor mange år der går før byens eneste gade er plastret til med turistture til vandfald, portugiske forts og Old Goa? Men for nu drog vi på sightseeing til fods i den nærmeste fiskelandsby istedet og nød stemningen langs stranden.

Goas essens består af sundhedsjuice, frisk fisk og yoga

Yoga-livsstilen har også haft sit indtog på vores hotel. Her har de en raw food cafe og frisk spinat-æble juice på menukortet. Frisk fisk bugner også ud af restauranterne og gadekøkkenernes tilbud. I morgen da vi løb en tur langs stranden, før temperaturerne styrtede derudaf, så vi de lokale fiskermænd sejle ind efter nattens fangst. Om aftenen spiste vi de rejer, de havde haft med ind. En eftermiddag kravlede et par ansatte også op på vores tag, da et par kokosnødder var faldet ned i nettet over vores hytte. De blev også serveret til aftensmaden. Mere lokalt kan det vist ikke blive, mums!


Det er aldrig for sent til at nyde vores video fra 1. indlæg om vores hytte og strandeventyr i Goa. Se den her. 


 

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helle 16. april 2017 at 16:29

    Ser godt nok lækkert ud ahhhhhh😎

    • Reply Katrine Dybkjær 16. april 2017 at 16:48

      Det var det også kan du tro. Man kom virkelig ned i et helt andet gear – utroligt nok i ellers hektiske og travle Indien:)

    Leave a Reply