New Zealand

Winter festival i Petone

20130807-201935.jpgTiden går så stærkt hernede med at grine og spise en masse mad med nye venner, gå lange turer i botanisk have og en lille smule lektier, når man er på udveksling. Denne gang var destinationen Wellington, New Zealand.

Og så en weekend tur til Petones vinter festival. Det var sjovt. Vi tog toget til Petone. Undervejs i toget til Petone udbryder Mariah fra mit hus “Det er første gang jeg kører i et tog”… Ha ja hun er amerikaner, surprise!

 

Lokal festival i kiwi land

Da vi kom til Petone blev vi modtaget af hoppeborge, et børneband, oppustede bolde med små børn rullende rundt indeni og en masse vidunderligt lækkert mad fra hele verden.

 

20130807-202007.jpgVi hoppede straks i mad boderne og derefter gik vi rundt lands vandet. Det var dejligt med vinden i håret og havlugten i næsen igen. Det var også første gang Kitty fra mit hus gik en tur på en strand. De oplever så meget nyt hernede de amerikanere!

Derefter besluttede vi os for at tage på en vandretur. Det er det fantastiske ved New Zealand, lige meget hvor man tager hen så kan man hurtigt komme ud i naturen og vandre.

På jagt efter en vandrerute havnede vi lidt udenfor byen midt mellem lagerhuse og lastbiler. Vi kiggede forvirrede på hinanden. Kunne en vandretur starte ude midt i ingenting -eller ihvertfald ingenting der kunne forbindes med natur og frisk luft? Åbenbart ja, midt imellem Warehouse og en containerpark stod et lille skilt med en pil på. Det var åbenbart her man skulle igennem for at komme ud til fuglesang, grønne bjerge og stilhed. Det blev dog den flotteste vandretur. Stien løb langs med en flod i en dal mellem to grønne bjergtoppe. Vi krydsede men masse små hængebroer, så et vandfald og kom længere og længere ind i dalen.

 

 

20130807-201948.jpgVandretur midt i byen – New Zealand style

20130807-201921.jpgHvad vi troede var en lille to timers tur, blev dog hurtigt til fire. Klokken nærmede sig fem og solen var hurtigt på vej ned. At være ude midt på en vandre sti du ikke ved hvor ender og se solen synke længere og længere ned bag bjerget er ikke det sjoveste. Det blev vi ret hurtigt enige om, så tempoet blev sat i vejret. Vi nåede heldigvis bjergtoppen og enden af vandrestien lige inden solen forsvandt helt bag bjerget.

 

 

 

Fyrværkeri i Petone

Efter lidt tid i naturen, drog vi tilbage til festivalen i tide til at se ild skulpterer blive tændt og se fyrværkeri. Det var en hyggelig dag.

 

20130807-201849.jpg 20130807-201900.jpg   

20130807-201908.jpg

 

Netball – New Zealands national sport

20130807-201838.jpgDerudover har jeg prøvet New Zealands lokale sport: Netball! – det er en underlig sportsgren skal det lige tilføjes.

Og der er millioner af regler. Du må ikke stå der når du skyder, du må ikke bevæge dig når du har bolden, du må ikke krydse den linie, men du skal krydse den linie…. Min kiwibuddy Dhaxna havde inviteret mig til at spille med hendes hold. Hun havde bare lige glemt at sige, at det var en en vigtig kamp i den liga de spillede i. De grinede noget af den forvirrende dansker, der rendte forvildet rundt efter bolden og stod alle de forkerte steder på de forkerte tidspunkter – men det var super sjovt at prøve.

 

20130807-201838.jpgOg så følte jeg mig som en rigtig god flatmate forleden dag. Jeg lavede pandekager til hele banden. Vi satte os allesammen forventningsfulde ved bordet og jeg kom med pandekagerne. En af pigerne fra huset grinede “du er godt nok dårlig til at lave pandekager, de er jo helt flade.” Jeg kiggede underligt på hende, pandekager plejer jo at være flade – og INGEN skal komme og sige, at jeg ikke kan lave pandekager! Hun er amerikaner – pandekager for hende er amerikanske pandekager, små og puttede og ikke store og flade.

 

Det er utroligt så hurtigt kulturelle forvirringer kan opstå! – det må være min lille lommefilosofi herfra for denne gang….

Følg rejsebloggen OUT'N'ABOUTs eventyr på Instagram og Facebook


outnabout-rejseblog

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Morten 8. august 2013 at 10:56

  Det lyder som et rigtigt Outnabout land!
  Vi sidder netop nu på Menorca. Har ligget stormsikret med både i nat i en cala, og klarede os heldigvis gennem nattens hårde kuling. Nu på cafe med strøm, wifi og New Zeeland nyt. 🙂

 • Reply Helle 8. august 2013 at 10:58

  Pandekager skal være flade – basta. De amerikanske er med bagepulver- helt forkert – ti hi.
  Flot med ildskulpture- aldrig set før

 • Leave a Reply